Fishermans Thursday

Garnalenvissers aan het werk!

Elke maand zet het Nederlands Visbureau een andere vis in de hoofdrol. April is het ‘de maand van de Hollandse garnalen’. In deze video zie je hoe de Hollandse garnalen door onze eigen Nederlandse garnalenvissers worden gevangen.  Voor hen is geen zee te hoog!

Dagvers aan land

De Mannen van de Zee zijn er enthousiast over: licht zilt en ook een tikje zoet, zo smaken de Hollandse garnalen! De belangrijkste vangstperiode van de Hollandse garnalen is het najaar. Langs de Hollandse en Zeeuwse kust en in de Waddenzee wordt op dit natuurproduct gevist. Direct uit zee worden ze gespoeld, gesorteerd, gekookt en dagvers aan land gebracht.

Verfijnde smaak

De Hollandse garnaal is geschikt voor vele gerechten. Maar ook de visdetaillisten en chefkoks weten raad met de Hollandse garnaal. De verfijnde smaak komt al tot z’n recht op een vers broodje met alleen verse peper, citroen en wat mayonaise, maar ook als voor-, lunch- of hoofdgerecht en borrelhapje kun je alle kanten op met de Hollandse garnaal. Denk eens aan een garnalensalade, een garnalencocktail, in een quiche of in een pastagerecht. Daarom pronkt de Hollandse garnaal vaak op de menukaart van restaurants. Ideeën nodig voor het komend weekend? Sliptong met Hollandse garnalen of Gebakken schar met Hollandse garnalen staat hier op de site. Allebei even lekker… Enjoy!

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *