Vanavond op Net5

MasterChef Nederland 2018 van start

Ben jij ook zo’n grote fan van het tv-programma MasterChef? In mijn vriendenkring zijn velen verslaafd. Vanavond gaat het nieuwe seizoen van de Nederlandse versie van start. Een nieuwe drie-koppige jury gaat beoordelen wie de felbegeerde titel gaat veroveren. Wie zit er dit seizoen in de jury?

MasterChef is officieel het meest succesvolle kookprogramma ter wereld! Het wordt maar liefst in 52 landen uitgezonden en staat hiermee in het Guinness Book of World Records. In dit kookprogramma gaan amateurkoks de strijd met elkaar aan om de titel MasterChef Nederland te bemachtigen. Elke week voeren de kandidaten verschillende kookopdrachten uit, elke week vallen er kandidaten af tot er eentje overblijft die steeds maar weer de sterren van de hemel kookt. Een drie-koppige jury beoordeelt zijn/haar kookkunsten. Aan de start staan 20 enthousiaste deelnemers.

Wie zit in de jury?

Dit seizoen wordt gestart met een hele nieuwe jury bestaande uit drie jonge chef-koks die hun sporen reeds verdiend hebben. Stefan van Sprang, Jonathan Zandbergen en Freek van Noortwijk gaan in MasterChef Nederland op zoek naar de beste amateurkok van Nederland.

Stefan van Sprang is eigenaar/chef in twee sterrenrestaurant Aan De Poel in Amstelveen. “Ik heb ontzettend veel zin in MasterChef en wil vooral topgerechten proeven en zien, die ook nog eens met veel plezier worden gemaakt.”

Jonathan Zandbergen is executive chef in het met één ster bekroonde restaurant Merlet in Schoorl. “Er zit behoorlijk wat kooktalent bij onze kandidaten. Ik ga vooral letten op de combinatie van smaak, techniek en presentatie. Dat bepaalt wie MasterChef Nederland wint.”

Freek van Noortwijk heeft vier restaurants in Amsterdam: Guts & Glory, Breda, Píta en (binnenkort open) Maris Piper. “Ik vind het te gek om mee te werken aan deze nieuwe Nederlandse MasterChef. Ik hoop dat de kijkers net zo enthousiast en betrokken raken als de kandidaten én juryleden zijn.”

Uitzending: Net5, vanaf 16 april elke maandag en woensdag prime time om 20.30 uur

 

foto: Vlnr: Stefan van Sprang, Jonathan Zandbergen en Freek van Noortwijk.

Op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Bron: persbericht Net5

Eén reactie op “MasterChef Nederland 2018 van start”

  1. Aardig om te kijken maar kunnen jullie nu echt niets zelf bedenken dan alles in het klein over te nemen van Masterchef Australië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *