Foodie Festival A'dam

Festival voor kookboekfanaten

Ben jij ook zo’n liefhebber van een mooi kookboek? Dan mag je het Nederlandse Foodie Festival niet missen. Wat kun je daar verwachten en waarom moet je er naar toe? I Love Food & Wine geeft antwoord.

Het foodiefestival is een culinair evenement voor alle kookliefhebbers en bakfanaten van Nederland. Het vindt plaats op zaterdag 17 november tijdens de Kookboekenweek (10 t/m 18 november), in het historische gebouw van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (vlakbij Hotel L’Europe). Dit jaar staat het kookboek in al zijn facetten centraal.

Exclusieve dag boordevol culinaire events

Tijdens Foodie Festival hoeft echt niemand zich te vervelen. De hele middag door worden er verschillende evenementen rondom gastronomie en kookboeken georganiseerd aan de Oude Turfmarkt. Zo schuif je bijvoorbeeld aan bij een interview met kookboeklegende Janny van der Heijden of met Amsterdams bekendste patissier Cees Holtkamp in het Museumcafé. Liever horen hoe je de perfecte foodfoto maakt voor je Instagramaccount? Topfotograaf Jan Bartelsman geeft je zijn tips and tricks tijdens een masterclass foodfotografie. Of duik met chef Danny Jansen, bekend van 24Kitchen, de geschiedenis in en leer alles over zijn passie voor historische kookboeken. Voor je met een nieuwe aanwinst uit de pop-up kookboekhandel de deur uit loopt, sluit je de dag af met een heerlijke wijnproeverij onder leiding van vinologe en historica Mariëlla Beukers.

Waar en wanneer?

Het Foodie Festival vindt plaats op zaterdag 17 november van 12:30 uur – 18:30 uur in het gebouw van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam op de Oude Turfmarkt 129 in Amsterdam.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €17,50. Voor de masterclasses gelden toeslagen.
Voor het volledige programma van Foodie Festival 2018 en de verkoop van tickets klik hier!

 

Foodie Festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Huizinga Instituut; Hotel de l’Europe; Stichting Gastronomische Bibliotheek; CPNB; Amsterdam School for Historical Studies; Singel Uitgeverijen; Pitch PR & Communicatie, Fontaine Uitgevers en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Bron: persbericht

Op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *