Culiperslunch 2017

40x Nieuw in Nederland

Wat is nieuw in Nederland? Afgelopen maandag was ik te gast op de Culiperslunch in Amsterdam, een jaarlijks terugkomend evenement, georganiseerd door Nieuwe Haring Media en Pitch Pr. De culinaire pers krijgt hier een mooi overzicht van alle nieuwe producten op culinair gebied. Het is een echte happening, alles wat nieuw is kun je proeven, want meer dan 40 inspirerende merken presenteren hun noviteiten voor het komende seizoen. Een walhalla voor culinair Nederland. Wil je even meeproeven? Opnieuw ben ik aan het vloggen geslagen: mijn foodiefilmpje geeft een heerlijke sfeerimpressie…

Helaas kan ik niet alles beschrijven, dan wordt deze tekst erg lang. Maar deze producten komen aan bod in mijn filmpje. Een smakelijke greep uit een enerverende ochtend:

Vylmer, apéritif du sud

Nieuw elegant aperitief. De basis is rosé-wijn, aangevuld met een geheime kruidenmix en bittere sinaasppel, vervolgens gedistilleerd tot een drank met een alcoholpercentage van ca. 15%. Vergelijkbaar met vermouth, smaakt als Crodino.

Jus de Veau, van Joost & Paul

Ambachtelijke vleesjus, gemaakt van verse ingrediënten, die direct op tafel kan. Online te koop op www.joostenpaul.nl

Uitgever Becht-boeken

Mijn favoriete uitgever Becht-boeken laat de culinaire pers proeven van heerlijke hapjes uit de kookboekjes ‘Zoete Aardappel’ en ‘Avocado’.

Holland Jersey

Een nieuwe melk en yoghurt, afkomstig van New Jersey-koeien uit Nederland. Net wat vetter, net wat dikker. Van nature rijk aan eiwit en vol van smaak.

Boeklancering: De Kracht van kruiden

Chefkok Peter Lute laat zien hoe je het beste uit kruiden en specerijen haalt. Die geven diepgang aan een gerecht!

Restaurantconcept Mama Makan

Nieuw brasserieconcept waar de Nederlandse keuken wordt gemixt met Indonesië. We proeven een geitenkaasbitterbal met een Aziatische chutney.

JP Chenet in nieuwe outfit

Wie kent dit overbekende label met scheve hals niet? De nieuwste flessen met schroefdop staan nu rechtop, verpakt in frisse kleuren. Opvallend detail: een kaartje aan de hals met een wijn-spijsadvies. Bedoeld voor jonge mensen.

Marlene appels

Nieuwe appels afkomstig uit Zuid-Tirol. Door José van Mill als kleine balletjes verwerkt in een heerlijke sangria met Italiaanse prosecco.

Proef je topwijn met Coravin

Innovatief wijnsysteem Coravin tapt wijn per glas uit de fles via een ultradunne naald. Tegelijkertijd gaat er een klein beetje gas in de fles om de zuurstof te vervangen.  Met gerust hart kun je topwijn drinken zonder dat de hele fles open hoeft.

 

Wat stond er nog meer?

Conimex, Lidl met Delicieux, Tromp & Rueb-azijn, Hermit Gion, Point Virgule pannen, Grohe Blue keukenkraan, Proecuador uit Ecuador, Bubble Lounge, en nog veel meer…

 

Op de hoogte blijven van Culinair nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Wil je weten wat er nog meer te zien was? Onder de #CPL2017 is dit event te volgen op social media.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *