Culiperslunch 2018

35 x Culinaire nieuwtjes

Persevent van het jaar: de jaarlijkse Culiperslunch in De Kookfabriek in Amsterdam. Een sprankelend en smaakmakend event, georganiseerd door Nieuwe Haring Media en Pitch Pr. Iedereen die er toe doet in Culinair Nederland is uitgenodigd. In drie uur tijd krijg je een geweldig overzicht van alle nieuwe producten op culinair gebied. Het is een echte happening, alles wat nieuw is kun je proeven, want meer dan 40 inspirerende merken presenteren hun noviteiten voor het komende seizoen. Een walhalla voor culinair Nederland. Daar moest ik natuurlijk ook bij zijn. Dus kijk naar mijn korte filmpje en proef de sfeer…

Helaas kan ik niet alles beschrijven, dan wordt deze tekst erg lang. Maar deze producten komen aan bod in mijn filmpje. Een smakelijke greep uit een enerverende ochtend:

Wijnbar Shiraz

Wijnbar SHIRAZ hek naar de winkel met bordje open

Sinds kort heeft Amsterdam er een nieuwe wijnbar bij: Shiraz! Het is de állereerste wijnbar met wijnboutique. Lees nog even het verhaal van Monique van Kruining.

Boeklancering van restaurant El Qatarijne

Boeklancering El Quatarijne
Boeklancering El Quatarijne

Nieuw kookboek van de Turkse chef Ayt Erdogan van restaurant Qatarijne in Utrecht. Glansrol voor de Ottomaans-Mesopotamische keuken met prachtige gerechten die passen in het concept ‘East meets West’. Hun lijfspreuk luidt: Gastvrijheid is ons dagelijks ritueel!

Uitgever Becht-boeken

Mijn favoriete uitgever Becht-boeken laat de culinaire pers proeven van heerlijke hapjes uit het nieuwste kookboek ‘Comptoir Libanais Feest’, van Tony Kitous. We publiceerden al eerder gerechten van deze Libanese kok. Inmiddels heeft hij ook een restaurant geopend in Utrecht onder dezelfde naam Comptoir Libanais.

Maar ook andere uitgevers als Spectrum, Loopvis, Carrera, Nieuw Amsterdam, Luitingh-Sijthoff en Snor toonden hun kookboeken die binnenkort uit gaan komen.

AEG-keukens

AEG nieuwe apparatuurAEG demonstreert hun nieuwe keukenapparatuur  uit de Mastery Range waarmee je keuken helemaal future-proof wordt. Mooie resultaten komen uit de SteamPro oven en de Blast Chiller.

 

Alcoholvrije limonade

Twee kookboeken van uitgeverij Snor worden spectaculair aan de man gebracht; Limonade (50 alcoholvrije drankjes) en Food en route (alles voor een droompicknick). Ik proefde hier een geweldige alcoholvrije limonade van het eigenzinnige cateringbedrijf The Holy Kauw Company (schrijvers van het boek) die gepaard ging met een heleboel moleculair geweld.

 

Nice to Meat

Nice to Meat met Polderbok
Nice to Meat met Polderbok

Vanaf nu is het ook mogelijk om Polderbok (oftewel geitenbok) te eten. Ik proefde verschillende bereidingen (o.a. rendang) van dit duurzame vlees uit Flevoland. Wat een mooi initiatief!

 

Wat stond er nog meer?

Tromp & Rueb-azijn, Maldon Salt, Love Beets, Oppo Ice Cream, Paling, The Asian Chef, Saus.Guru, Proecuador chocolade uit Ecuador, Valderrama olijfolie, Kwekkeboom ovenbitterballen, Peijnenburg  Lower Cal, en nog veel meer…

 

Met een kolossale foodiebag onder de arm, nou ja, eigenlijk niet te tillen ging ik huiswaarts.
Met dank aan Harriët en Robert van PitchPr en Marcus Polman van Nieuwe Haring Media voor dit prachtige event.

 

Op de hoogte blijven van Culinair nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Wil je weten wat er nog meer te zien was? Onder de #CPL2018 is dit event te volgen op social media.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *