Regelmatig schrijft Anita Ootjers kookboekrecensies voor I Love Food & Wine. Net als ik is zij ook een REAL FOODIE. Er is één groot verschil; ze drinkt geen wijn (helaas!). Deze week publiceer ik haar favoriete weekmenu uit het receptenarsenaal van I Love Food & Wine. Benieuwd naar haar keus? Zoals je ziet zijn de Pascale Naessens recepten favoriet. Om haar te verrassen komt er morgen een nieuw recept van Pascale op de website. Dus stay tuned!
Natuurlijk met een bijpassende wijnadvies van Jolande (bekijk het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Helaas staan er deze week geen vegetarische gerechten op het weekmenu van Anita. Maar wel dit overheerlijke gerecht met zalm van de populaire kookboekenschrijfster Pascale Naessens.‘Ik ben dol op de gerechten van Pascale Naessens. Ook omdat ze koolhydraatarm zijn’, vertelt Anita enthousiast. ‘Deze zalm met gekruide kokosmelksaus was direct een hit hier in huis. Heerlijk met die limoenblaadjes en de zongedroogde tomaatjes.’

DINSDAG
Anita: ‘De kipstoof met dadels is een gerecht dat we vaak maken. Ik hou sowieso van eenpansgerechten: lekker alles in mijn mooie stoofpan op het vuur en daarna direct op tafel. De ras el hanout kruiden, dadels en rozijnen maken dit een apart gerecht dat ik vaak aan gasten serveer.’ Kortom: een heerlijk en snel gerecht uit het kookboek ‘Eet je fit’.

WOENSDAG
‘Nog maar een gerecht van Pascale Naessens dan: kalfsmedaillon met groenten en mosterdsaus, is het uitnodigende commentaar van Anita. ‘Hoewel ik steeds minder vlees eet, is dit toch een gerecht dat ik graag maak. Heerlijk met de kastanjechampignons in de romige mosterdsaus, spinazie erbij, klaar. Super snel en super lekker!’

DONDERDAG
Heb je iets meer tijd, dan raadt Anita deze Palestijnse pastei aan. Haar motivatie klinkt als volgt: ‘Dit gerecht valt in de categorie ‘je bent even bezig maar dan heb je ook wat’. Een gerecht van de super vriendelijke Libanese kok Tony Kitous die ik enkele jaren geleden mocht ontmoeten in zijn restaurant in Utrecht (lees hier!). Een pastei gevuld met kip uit de oven. Zalig!’

VRIJDAG
Voor het weekend gaan we iets zoets bakken. Deze kersencake met kaneel is een plaattaart dat de gasten van Anita regelmatig voorgeschoteld krijgen. Waarom? ‘Toen ik ooit zocht naar een makkelijk baksel voor een verjaardag, kwam ik deze kersencake tegen. Supersnel gemaakt en het resultaat ziet er fantastisch uit. En hij is nog lekker ook!’

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Benieuwd naar de 11 favorieten van 2020? Die vind je hier.
BEWAAR DIT FAVORIETE WEEKMENU MET O.A. PASCALE NAESSENS RECEPTEN OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geef een reactie