Elke dag Weekend: een zomers kookboek met wijnadviezen

Breng 4 maal een bezoek aan Gall&Gall, besteed hier minimaal € 2,50, verzamel de stickers en ontvang gratis het kookboek ‘Elke dag weekend’. Een mooi kleurrijk kookboek met 37 zomerse recepten, aantrekkelijke fotografie en interessante wijntips. Ieder gerecht is voorzien van 3 bijpassende wijnadviezen. Uiteraard uit het assortiment van Gall&Gall.

Mijn recepten van het afgelopen jaar zijn hierin verzameld; ze zijn eerder gepubliceerd in het blad ‘Proef&’.  In het boek vind je o.a. een zomerse salade met ham, verse perzik en romige kaas. Kies bijvoorbeeld de graskaas van dit moment. Die is heerlijk romig en zacht. In het boek staan bij dit recept 3 mooie wijnadviezen onder de noemer altijd goed, klassiek en avontuurlijk. Dat betekent kiezen uit: Franse grenache blanc (Chat. ‘O Souris Blanc), Elzasser Pinot Blanc of een Viognier uit de Pays d’Oc. Maar ook de Gavi La Battistina (zoals destijds in het tijdschrift werd aanbevolen) zal hier heerlijk bij smaken.

Helaas staat er een klein foutje in dit recept van het boek: in de dressing hoort een theelepel mosterd in plaats van een eetlepel. Even opletten dus als je het boek gebruikt.

Maar klik op de bovenstaande link, en je vind het recept hier op de website!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *