Huiskamerrestaurant

Dinerbox met thuisconcert

Iedereen snakt naar een ‘avondje uit’. Hoe lang moeten we nog wachten? In de tussentijd moeten we het doen met het grote aanbod van dinerboxen van onze favoriete restaurants. Ook niet verkeerd; je moet ten slotte wat. Maar misschien wil je meer. Sinds half maart kun je ook dinerbox boeken van het zogenaamde ‘Huiskamerrestaurant’; inclusief een topconcert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Wat mag je hiervan verwachten?

Wat is de dinerbox van het ‘Huiskamerrestaurant’?

In feite is dit een samenwerking tussen verschillende partijen in het Rotterdamse. Nu de restaurants en concertzalen gesloten zijn, en de consument toch iets wil beleven, komen er nieuwe initiatieven op gang. Het nieuwe ‘Huiskamerrestaurant’ zorgt voor een totaalbeleving; het is unieke beleving gewoon lekker aan je eigen dinertafel. Niet alleen een diner, nee het wordt een sterrendiner mét muziek. Het diner komt van twee gerenommeerde koks in Rotterdam en het Rotterdams Philharmonisch Orkest zorgt voor de muzikale omlijsting.

Marco Somer van restaurant Harmonie 23
Marco Somer van restaurant Harmonie23 prepareert het aardbeiendessert

Indrukwekkend Food Experience Center

Tijdens een corona-proof perslunch mocht ik kennismaken met dit bijzondere initiatief. De lunch vond plaats bij Van Gelder in Ridderkerk; dé AGF-leverancier in groente & fruit voor de horeca. Vorig jaar april (in Corona-tijd) werd hun nieuwe pand geopend; een hypermodern pand met een oppervlakte van bijna 32.000 m2. Op de bovenste verdieping hebben ze een zogenaamd Food Experience Center met een prachtige open keuken. Een plek om niet alleen klanten en partners te ontvangen, maar ook bedoeld voor kennisoverdracht op het gebied van duurzaamheid en gezondheid voor scholen en andere instellingen. We kregen een rondleiding en ik was helemaal flabbergasted. Mijn mond viel open van verbazing hoe groot en ingenieus hier alle verse producten worden verwerkt!!! Heel indrukwekkend.

Indrukwekkende open keuken van het Food Experience Center bij Van Gelder

Voorjaarsmenu met asperges en aardbeien

Maaike Swift van Easy Peasy; verantwoordelijk voor het vegetarische menu
Maaike Swift van Easy Peasy; verantwoordelijk voor het vegetarische menu

Anyway: wij kregen een voorproefje van de dinerbox met voorjaarsmenu’s van onze Rotterdamse koks. Wie staan het roer? Dat zijn Marco Somer van restaurant Harmonie23 en Maaike Stift van cateringbedrijf Eat Peasy. Allebei hebben zij een 3-gangenmenu samengesteld, geïnspireerd door verse witte asperges en prachtige zomerkoninkjes (lambada-aardbeien: my favorite!), waarbij Maaike verantwoordelijk is voor het plantaardige menu. Uiteraard zijn de asperges en aardbeien afkomstig uit de ‘fabriek’ van Van Gelder.

 

De overheerlijke menu’s bestaat uit deze 3 voorjaarsgerechten.

 • Voorgerecht: In rode biet gepekelde zalm met crème van dragon, steak tartaar van gepofte oerbiet en croutons van zuurdesem (Marco Somer), OF
 • Groene aspergesalade met geroosterde hazelnoten en gefrituurde ‘ricotta’-balletjes (Maaike Stift).
  Groene aspergesalade met geroosterde hazelnoten en gefrituurde ‘ricotta’-balletjes
  Groene aspergesalade met geroosterde hazelnoten en gefrituurde ‘ricotta’-balletjes

   

 • Hoofdgerecht: Kalfswang met witte asperges, peterselie-mayonaise, zacht gekookt kwarteleitje met crème fraîche en truffel (Marco Somer), OF
 • Saffraan-risotto met koningsboleet en witte asperges en frisse kruidenolie (Maaike Stift).
 • Nagerecht: Bladerdeegtaartje met aardbeien, basilicum en citroen-zeste (Marco Somer), OF
 •  Panna cotta met aardbeien, kokosroom en pistachenoten (Maaike Stift).
bladerdeegtaartje met aardbeien, basilicum en citroen-zeste (Marco Somer),
Bladerdeegtaartje met aardbeien, basilicum en citroen-zeste (Marco Somer)

Concert naar keuze

Om de sfeer tijdens je diner helemaal compleet te maken, kun je kiezen uit vier concerten:

 • Dichterbij de Matthäus-Passion
 • A Musical Easter For You
 • Valery Gergiev: Schotse symfonie
 • Lahav Shani: symphonische dansen

Deze concerten worden uitgevoerd door het Philarmonisch Orkest en je streamt dit online naar je televisie.
Mocht je geen zin hebben in een compleet diner, je kunt ook alleen het hoofdgerecht bestellen in combinatie met een van de concerten.

Philharmonisch orkest
Gerrit van Gelder (directeur Van Gelder groente & fruit) overhandigt de eerste asperges aan George Wiegel (directeur Rotterdams Philharmonisch Orkest), in bijzijn van Marco Somer (chef De Harmonie) en Maaike Stift (chef EAT.PEASY). 

Welke wijn erbij?

Les Sorcières uit de Côtes de Rousillon
Les Sorcières uit de Côtes de Rousillon

Behalve dat je muziek kunt toevoegen aan je dinerbox, verhoogt mooie wijn natuurlijk ook de totale beleving. Ook daaraan is gedacht. Wijnimporteur Vins de Gilles uit Gouda levert 5 bijpassende wijnen bij de menu’s. Maar de wijn is zo gekozen dat deze bij alle gangen goed combineert, dus 1 fles kan voldoende zijn. Kijk op de website van Heerlijk.nl. waaruit je kunt kiezen. En als je dan toch voor één fles gaat, dan is mijn advies, kies dan voor Les Sorcières uit de Côtes de Rousillon (€ 28,50). Een blend gemaakt van grenache blanc, rolle, macabeo, rousanne en marsanne. Het is een aangenaam glas witte wijn met verfrissende zuren, rond mondgevoel en aantrekkelijk citrusbittertje met een snuif ziltigheid.

 

Hoe bestellen?

De boxen en gerechten zijn te bestellen vanaf 2 personen via de website van Heerlijk.nl. Ze kunnen kosteloos worden afgehaald op dinsdag en vrijdag in de Doelen/Stadsbrasserie in Rotterdam. Voor € 7,50 kunnen de boxen ook worden thuisbezorgd. Kijk voor de prijzen van dinerbox en muziek op Heerlijk.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *