Wat gaan we eten de komende week? Comfortfood! Want buiten is het koud, winderig en nat. We verlangen naar de zon en warmte. Dus gaan we het gezellig maken in huis met lekkere stoofpotjes, verslavend lekkere maaltijdsoepen en dampende stamppotten. En een traybake van Ottolenghi. Ik kijk er nu al naar uit!
Welke wijn bij comfortfood?
Bij al dit onweerstaanbare comfortfood schenken we natuurlijk ook een goed glas wijn (daar word je ook weer vrolijker van). Uiteraard een bijpassende. Maar welke ga je kiezen? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.
MAANDAG
Op Meatless Monday maken we mijn vegetarische kapsalon! Dit is de gezonde versie met knapperige zoete aardappelfrietjes, vegetarisch shoarma-vlees, en gesmolten kaas. Makkelijk om te maken en homemade het allerlekkerst!
DINSDAG
Dit recept is een van mijn grote favorieten: de ‘echte’ chili con carne. Die maak je niet met gehakt, maar met rundvlees. Zo ongelooflijk lekker. Recept voor 6 personen. Heb je iets over (ik kan het mij niet voorstellen), geen probleem. Dit gerecht is heel makkelijk in te vriezen.
WOENSDAG
Misschien is zuurkoolstamppot niet je favoriet, maar dan moet je toch eens deze stoofpot proberen: romige zuurkool met kip. Iedereen die bij ons komt eten vindt dit verrukkelijk. Proberen dus… Ik krijg er nu al zin in.
DONDERDAG
Ouderwetse Hollandse hachee, zoals je moeder hem maakte. Dit heerlijk rundvlees stoofgerecht is misschien wat in de vergeethoek geraakt, maar het blijft een van mijn favoriete klassiekers. Dit recept heb ik vele malen getest om de juiste verhoudingen te vinden. Een recept dat zorgt voor een gevoel van geborgenheid.
VRIJDAG
Ben je ook fan van zo’n pruttelende maaltijdsoep op het vuur? Heerlijke geuren stromen dan je kamer in. Dat gebeurt bij deze goddelijke Hongaarse goulashsoep uit de koker van Marc Huibers (Volkskrant). Hij noemt het zijn ‘stormsoep’. Echt een toppertje.
WEEKENDTIP van Ottolenghi!
Echt comfortfood vind je ook in het allernieuwste kookboek van Yotam Ottolenghi. Staat inmiddels in de top 3 van kookboeken op dit moment. Dus verlekker je ook aan het recept van hem: zalm uit de oven met kerstomaat en haricots verts. Heel makkelijk om te maken en laat je niet afschrikken door de lange ingredientenlijst. Echt super lekker.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Zin in meer hartverwarmende recepten? Hier vind je er meer!
BEWAAR DIT WEEKMENU MET COMFORTFOOD OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu met comfortfood opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!