Wat gaan we eten de komende week? Ik ga jullie uitdagen om de hele week Chinees te eten. Niet de populaire Chinese gerechten die je kent van de menukaart van een Chinees restaurant: foe yong hai, babi pangang of Chinese tomatensoep. Nee, want er is veel meer. Deze week kun je genieten van de lekkerste Chinese gerechten die vooral makkelijk te maken, boordevol groenten zitten en ook nog eens vegetarisch zijn. Krijg je er al zin in?
Welke wijn bij Chinese gerechten?
Veel mensen drinken bier bij Chinees eten. Maar ook bij lekkere Chinese gerechten kun je wijn drinken. Welke? Kijk hiervoor naar het wijnadvies bij elk recept. Of lees mijn verhaal welke wijn bij de Chinese keuken?
MAANDAG
Supersnel te maken en lekker gezond is deze vegetarische roerbakschotel. Een recept afkomstig uit het kookboekje Chinese Takeaway met maar 5 ingrediënten van chefkok Kwoklyn Wan. Je hoeft alleen voor wokgroenten, tahoe en gefermenteerde zwarte bonen naar de winkel. De rest heb je in huis. Staat in 20 minuten op tafel.
DINSDAG
Ook dit vegetarische recept komt uit de koker van de Kantonese chefkok Kwoklyn Wan: Tempé in hoisinsaus. Tempé wordt gemaakt van tahu (tahoe), maar is gefermenteerd. Daardoor is de smaak en structuur anders. Simpel om te maken. In 15 minuten klaar.
WOENSDAG
Recept: Chinese groenten in teriyakisaus
Roerbakken kan chefkok Kwoklyn Wan als de beste. Dit groentegerecht komt uit zijn kookboekje Chinese takeaway Veggie. Uiteraard vegetarisch en eveneens snel te maken (25 minuten). De Teriyakisaus maak je zelf, maar je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare saus kopen. Dan wordt het nog makkelijker om te maken. Voor wat extra eiwit bak je er een omeletje bij.
DONDERDAG
Snelle stamppot met geroerbakte zuurkool en knoflook. Lekker pittig door een garnering van knapperige chili-olie. In 15 minuten klaar! Recept uit het kookboek Chinese-ish, gemaakt door twee Chinese vrouwen die in Australië wonen. Zij geven traditionele Chinese gerechten een nieuw fusion gezicht.
VRIJDAG
Niet authentiek Chinees zoals de vorige vier Chinese gerechten. Want tjap tjoy is eigenlijk een vegetarisch groentegerecht uit de Chinees-Indische keuken. (Je kent het vast en zeker van de Chinees om de hoek.) We vullen het aan met een Indiase paneer (soort witte kaas). In een mum van tijd heb je een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel staan. In 30 minuten klaar!
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Geïnspireerd geraakt? Ben je van plan om vaker te gaan genieten van Chinese gerechten? Dan zijn een aantal smaakmakers onontbeerlijk. Wil je weten welke? Lees dan mijn verhaal ‘Wat mag niet ontbreken in je voorraadkast?’ Zorg dat je dit in de kast hebt staan, dan grijp je nooit mis.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!