Weekmenu #21

5x makkelijke bakplaat recepten voor doordeweeks

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Wat eten we deze week? We gaan voor gemak, smaak én minder afwas met deze heerlijke bakplaat recepten. Alles gaat op één tray de oven in: groente, vlees of vis en vaak zelfs de koolhydraten. Perfect voor drukke lentedagen waarop je wél iets lekkers op tafel wilt zetten, maar zonder gedoe. Laat je inspireren door deze vijf ovenrecepten uit de bekendste bakplaat-kookboeken!

 

MAANDAG

Granaatappel staat symbool voor de liefde en dat proef je. Pompoen, linzen en granaatappel vormen samen een kleurrijk vegetarisch gerecht dat zó de oven in gaat. Alles in één braadslede, de oven doet het werk.

Wijnsuggestie: Een chardonnay (zonder houtlagering), frisse rosé of een licht kruidige rode wijn zoals Grenache.

Pompoen uit de oven met linzen met dukkah
Pompoen uit de oven met linzen met dukkah

 

DINSDAG

Orzo lijkt op rijst maar is eigenlijk pasta. Dit vegetarische gerecht combineert zachte paprika met zoute feta en knapperige amandel. Snel klaar (15 minuten voorbereiding!) en heerlijk mediterraan!

Wijnsuggestie: Een witte wijn met frisse zuren, zoals Chenin blanc uit Zuid-Afrika of een Spaanse Verdejo. Rosé is ook heel lekker.

 

Orzo met geroosterde paprika's uit de Snelle Bakplaat van Rukmini Iyer
Orzo met geroosterde paprika’s en feta

 

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag! Lamsgehakt wordt gemengd met feta, en veel verse kruiden. Dat maakt deze Midden-Oosterse gehaktballetjes extra smeuïg van binnen. Je legt ze op bulgur, tomaten en uien. De oven doet het werk!

Wijnsuggestie: Een soepele rode wijn zoals een Beaujolais Village combineert uitstekend.

Lamsgehaktballetjes uit de oven met feta en bulgur uit Wereldse bakplaat van Rukmini Iyer
Lamsgehaktballetjes uit de oven met bulgur

 

DONDERDAG

Recept: Geroosterde bloemkool met kikkererwten

Ook zo’n fan van geroosterde bloemkool? In dit vegetarische recept gaan bloemkoolroosjes, kikkererwten en kruiden samen op de bakplaat. Supermakkelijk, voedzaam en lekker knapperig. Met een minimum aan inspanning krijg je een maximaal resultaat. 

Wijnsuggestie: Een ronde witte wijn zoals Chardonnay of Chenin blanc uit Zuid-Afrika.

Bloemkool uit de oven met kikkererwten uit het kookboek De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer
Bloemkool uit de oven met kikkererwten

 

VRIJDAG

Een elegant gerecht met een Aziatisch tintje. Zalm, bimi, sugarsnaps en doperwten worden samen geroosterd. Perfect voor vrijdagavond!

Wijnsuggestie: Een aromatische witte wijn zoals Pinot Gris uit de Elzas.

Zalm met groene groenten van de bakplaat van Rukmini Iyer uit de Snelle bakplaat en verzamelboek Dé bakplaat
Zalm met groene groenten

 

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Op zoek naar inspiratie met minimale moeite en maximaal resultaat? Probeer deze bakplaat recepten en geniet van een ontspannen lenteweek!

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!