Afvallen met kant en klare maaltijden: kan dat eigenlijk wel?

Afvallen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Dit geldt zeker wanneer je ook nog een vrij drukke levensstijl hebt. Heb je geen tijd om boodschappen te doen en ook geen tijd om een verse maaltijd te bereiden? Dan is het makkelijk om naar een kant en klare maaltijd te grijpen. Maar kun je ook afvallen wanneer je kant en klare maaltijden gebruikt? Kort samengevat, dat kan zeker! Alleen er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Ik zet ze op een rijtje.

Waar moet je op letten bij afvallen met kant en klare maaltijden?

Wil je afvallen, dan kost dat over het algemeen wat meer voorbereiding en organisatie. Zeker als je uitgaat van een kant-en-klaar maaltijd moet je extra opletten. Waar kijk je naar?

Overbodige toevoegingen

Een eerste belangrijk punt waar je op moet letten is wat er allemaal in de maaltijd zit. Veel kant en klare maaltijden van de supermarkt bevatten nog altijd te veel ongezonde toevoegingen, waaronder zout en allerlei e-nummers waar je niets van begrijpt. Dus kies dan voor gezonde, verantwoorde maaltijdboxen met verse producten.

 

Koolhydraatarme maaltijdbox
Kook met verse producten

Hoeveelheid calorieën

Daarnaast is het belangrijk om de hoeveelheid calorieën in de gaten te houden. Kant en klaar maaltijden uit de supermarkt bevatten vaak meer calorieën dan je denkt. Kies je voor maaltijdboxen? Dan kun je ook kiezen voor caloriearme maaltijden in je box.

Hoeveelheid koolhydraten

Een ander belangrijk aandachtspunt is de hoeveelheid koolhydraten. Deze mag ook niet te hoog liggen als je af wilt vallen. Lees hier meer over de hoeveelheid koolhydraten die je maximaal per dag kunt gebruiken.

Waarom zijn maaltijdboxen geschikt voor afvallen?

Het is dus mogelijk om af te vallen met behulp van kant en klare maaltijden uit maaltijdboxen, maar dan is het wel belangrijk om goed te letten op de keuzes die je maakt. Er zijn tegenwoordig maaltijdboxen die speciaal voor gewichtsverlies zijn ontwikkeld. Deze houden rekening met alle belangrijke factoren, zoals calorieën en koolhydraten, maar ook vetten en eiwitten. Daarnaast wordt er ook goed rekening gehouden met de portiegrootte. Een belangrijke voorwaarde bij het afvallen is portie controle. Maak je zelf iets? Dan eet je al snel te veel. Dit kan je niet gebeuren wanneer je gebruikmaakt van een speciale maaltijdbox voor gewichtsverlies.

Afvallen met de juiste maaltijdboxen

Er zijn inmiddels meerdere merken die maaltijdboxen aanbieden die speciaal zijn ontwikkeld om wat kilo’s te verliezen. Deze maaltijdboxen helpen je de calorie-inname te beheersen, terwijl de porties ook precies zijn afgemeten op je behoeften. Een ander voordeel is dat je met zo’n box minder snel verveeld raakt. Dit kan wel het geval zijn als je zelf kookt aan de hand van een vast dieet. De afwisseling ontbreekt vaak. Maaltijdboxen bieden meer dan voldoende variatie. Hierdoor wordt het niet snel saai. Bovendien helpt het je gezond, gevarieerd en voedzaam te eten zonder het risico dat je terugvalt in de oude en minder gezonde eetgewoonten.  Kortom: een win-win situatie.