Weekmenu #22

5x zonnig vegan met zomerse groente

Wat eten we de komende week? We gaan op de gezonde toer en zetten groenten op de eerste plaats. En voordat je het weet, eet je een hele week lekker en kleurrijk VEGAN. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk. Maar niets is minder waar! Zodra je vlees, vis, zuivel en eieren moet laten staan, dan krijgt groente de hoofdrol. En lekker dat dat is. Ik zeg…, het proberen waard. Gewoon experimenteren met deze zomerse vegan gerechten. Kijk maar wat voor lekkers er dan op tafel komt!

Bij al deze zomerse vegan gerechten hoort natuurlijk een lekker glas zomerwijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG zomerse ovenschotel met vegan chorizo

We starten de week met een makkelijk te maken zomerse ovenschotel naar een recept van de twee hippe mannen van het Youtube-kanaal BOSH. Hij wordt gemaakt van zoete aardappel, tomaat en paprika. Erbij een homemade fris-kruidige piri piri saus. Je kunt kiezen om zelf vegan chorizo te maken of je koopt de 100% plantaardige kant-en-klare vegan worstjes van Garden Gourmet. Aan jou de keus. Staat in 1 uur op tafel.

ovenschotel met vega chorizo en piri piri saus
Zomerse ovenschotel met vega chorizo en piri piri saus

DINSDAG gele linzenstoofpot met mango

Op dinsdag eten we de gele linzenstoofpot met mango van de Nederlandse Milou van de Will. Dit is echt een waanzinnig lekkere stoofpot!!! Maak hem gewoon met een pakje gele currypasta van Fairtrade. Minstens zo lekker en wel zo makkelijk.

Spicy dahl met mango en linzen uit het kookboek Vegan Comfort van Milou van de Will
Gele linzen stoofpot met mango

WOENSDAG spaghetti con scarola

Ken je deze snelle pasta al? Spaghetti con scarola! Dit is een pastagerecht met andijvie, groene olijven en zoete rozijnen. Smaakt heel erg puur. Bovendien in 25 minuten klaar. Lekker met een salade met avocado.

Spaghetti met andijvie uit het kookboek Vegetalia van Luna Trapani
Vegan spaghetti met andijvie en olijven

DONDERDAG groene curry met asperges

Op donderdag zetten we asperges op tafel. Deze keer op z’n Thais, verwerkt in een groene curry met kokosmelk. Je kunt kiezen tussen witte of groene asperges, of je gebruikt een mix. Dat kan ook. Met Hollandse snijbonen, groene sojabonen (edame) en knapperige pinda’s. Echt heeeel erg lekker.

Groene curry met asperges uit het kookboek Easy Dinners van Louise de Brabandere
Groene curry met asperges

VRIJDAG gevulde wraps met geroosterde groenten

Voor het weekend; gevulde wraps met geroosterde groenten. Erbij een homemade tzaziki, niet van Griekse yoghurt, maar van kokosyoghurt. Misschien een wat bewerkelijk recept, maar in het weekend heb je gelukkig net wat meer tijd. Maar de moeite waard!

Gevulde wraps met geroosterde groenten
Gevulde wraps met geroosterde groenten en vegan tzaziki

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 23 2020 trendy vegetarisch hoofdgerechtOp zoek naar meer zomerse vegetarische of vegan gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5 VEGAN ZOMERGERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Zomers vegan, oftewel veganisch,  betekent lichte maaltijden met lekker veel groenten. In dit weekmenu vind je 5 onwijs lekkere zonnige vegan recepten die helemaal passen als de temperaturen wat oplopen. Van groene curry met asperges, zomerse ovenschotel met vegan tzaziki tot gevulde wraps met geroosterde groenten. Alles eenvoudig te maken en snel op tafel. . Recepten nodig? Ga naar de website.  #zomers #wijn-spijscombinatie #simpel #vegetarisch #vegan