Weekmenu #29

5x zomerse gerechten uit vakantielanden

Vakantie al begonnen? Blijf je in Nederland, of lonkt het buitenland? Anyway; koken moet je toch. Daarom, waar je ook bent, met deze 5 heerlijke zomerse gerechten uit mediterrane landen waan je even weer terug in Frankrijk, Spanje, Griekenland of Italië. Dat betekent de zon op tafel. Maak je keus, alles is even lekker.

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een onweerstaanbare klassieker uit de Italiaanse keuken: pasta pesto. Maar dan aangevuld met boontjes en aardappelen. En dan heet ie: pasta pesto con fagiolini en patate. Wel de pesto zelf maken hoor!!! En zelfs dan ben je in 25 minuten helemaal klaar. Buon appetito!

Pasta pesto met haricots verts en aardappel
Pasta pesto met haricots verts en aardappel

DINSDAG

Op dinsdag reizen we naar Frankrijk. Ik kan hier niet kiezen: pissaladière, canard à la orange, of een Franse preitaart; alles is even lekker. Of deze zomerse coq au vin. Niet met rode wijn, maar met witte voor een echt zomers gevoel. Bon appétit.

Coq au Vin blanc
Coq au Vin blanc

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Wat dacht je van deze Griekse gehaktballetjes. Niet van vlees, maar van vis? Heerlijk smeuïg met die romige mosterdsaus. Recept van de Griekse Georgina Hayden. Staat in 30 minuten op tafel! Dat wordt vast en zeker genieten! Kali orexi.

Griekse Keftedes met een twist uit Cyprus van Georgina Hayden
Griekse Keftedes van vis

DONDERDAG

Terug naar culinair Italië. Zomerse minestrone; die mag niet ontbreken in deze week met mediterrane zomerse klassiekers. Een overheerlijke Italiaanse maaltijdsoep met courgette, paprika en canellinibonen. Zeer eenvoudig om te maken. Mmm…

Zomerse minestrone soep
Zomerse minestrone soep

VRIJDAG

Voor het weekend wanen we ons even in Spanje. Een van mijn favorieten is deze arroz negro met gamba’s. Lijkt moeilijker dan het is. Je moet alleen wel even naar de visboer, want de rijst wordt gekleurd met zwarte inkt van inktvissen. Gewoon even bestellen! Succes gegarandeerd!

Arroz negro: Zwarte rijst met gamba's
Arroz negro: Zwarte rijst met gamba’s

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 26 2019 Mediterrane keukenOp zoek naar meer zomerse gerechten? Hier vind je er nog 5.

 

 

 

 

Pin dit weekmenu op Pinterest
Wil je dit weekmenu niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recepten makkelijk terugvinden.