Weekmenu #27

5x zomerse gezonde gerechten: lekker licht en calorie-arm

Helaas blijft het weer nog wat wisselvallig. Maar niet getreurd. Om dat te compenseren zetten we de zon op tafel met 5 heerlijke zomerse gerechten die ook nog eens lekker licht en luchtig zijn.

En…, bij al deze heerlijke zomerse gezonde gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Op Meatless Monday een zonnig gerecht uit het kookboek ‘De Flexikok’ van de Belgisch Veerle de Brabanter: pasta met paprika-pesto. De meeste tijd ben je kwijt aan het roosteren van de paprika’s. Je kunt dit natuurlijk ook een dag van tevoren doen. Of nog simpeler: gebruik een pot geroosterde paprika’s, dan ben je zeker heel snel klaar. Anyway: super gerechtje!

Pasta met paprika-pesto
Pasta met paprika-pesto

DINSDAG

Lekker visje met verschillende groenten; dat is dit Thaise vispakketje. Licht en zomers. Zo klaar, want de oven doet het werk. In 30 minuten zit je aan tafel. Bovendien calorie-arm.

Thais schelvispakketje
Thais schelvispakketje

WOENSDAG

Spinazie, doperwten en aardappelen worden gestoofd in room. Erbovenop een ei. Het is soort Hollandse variant op de Shakshuka. Heel simpel om te maken, maar echt heel lekker. Levert maar 290 calorieën per persoon, Recept voor twee personen, maar gemakkelijk uit te breiden naar vier.

Gestoofde groenten met ei
Gestoofde groenten met ei

DONDERDAG

Op donderdag zetten we België in het zonnetje. We kiezen voor een onweerstaanbare Belgische klassieker, de zogenaamde ‘waterzooi‘ met lekker veel groenten. Geen zin in spruitjes, vervang ze door zomerse doperwten of tuinbonen. Puur en gezond!

Waterzooi met kip
Waterzooi met kip

VRIJDAG

Ik ben een fan van maaltijdsalades. Zeker in de zomer. Voor het weekend is deze heerlijke salade met voorjaarsgroenten. een echte aanrader. Kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wat.

Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei
Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

 

 

Weekmenu 26 2021 Vegetarische zomergerechten Zomers vegetarischOp zoek naar meer zomerse gezonde gerechten, maar dan vegetarisch? Hier vind je er vijf.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *