Weekmenu #46

5x Wijn & Spijs met Preignes le Vieux

Afgelopen zomer was ik op bezoek bij wijndomein Preignes le Vieux in Vias (Languedoc). Misschien heb je mijn verhaal gelezen. Zo niet, hier vind je hem terug. Eigenaars (tevens de wijnmakers) Jerôme en Aurélie maken hier aantrekkelijke wijn voor aantrekkelijke prijzen. Ik zet ze heel graag nog een keer in het zonnetje met dit weekmenu waar vijf van hun wijnen centraal staan. Een menu met de mooiste wijn-spijscombinatie. Bovendien is de wijn heel makkelijk verkrijgbaar. Bij de Mitra staat alles in het schap!

Preignes le Vieux: de eigenaars Jerôme en Aurélie zijn van alle markten thuis

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Vermentino Paradis Preignes le VieuxOp Meatless Monday starten we met deze overheerlijke vegetarische klassieker: pasta pesto met haricots verts en aardappel. Staat in een mum van tijd op tafel. En wat schenk je hierbij? Natuurlijk: de Italiaanse Vermentino Paradis van Preignes les Vieux. Want pasta pesto en Vermentino vormen een klassieke wijn-spijscombinatie.

Pasta pesto met haricots verts en aardappel
Pasta pesto met haricots verts en aardappel

 

DINSDAG

Preignes le Vieux Paradis roséZin in een klassieker uit de Thaise keuken? Dan maak je deze authentieke Thaise kip met cashewnoten. Een heerlijk wokgerecht dat je in 30 minuten op tafel hebt staan. En bij Thais eten doet een verfrissende rosé het altijd goed, zoals deze hemelse rosé Paradis van Preignes le Vieux. Een match made in heaven.

Thaise kip met cashewnoten
Thaise kip met cashewnoten

 

WOENSDAG

Limoux chardonnay Preignes le VieuxOp woensdag kies ik iets elegants uit het reportoire van de dames Jansen & Jansen: slanke zalm met hazelnootpesto. Deze twee zussen staan garant voor onweerstaanbare mediterrane gerechten die ook nog eens gezond en snel gemaakt zijn. Uiteraard zetten we er een elegant glas wijn naast. Daarom kies ik voor de chardonnay uit de regio Limoux naar de hand van wijnmaakster Aurélie. Succes verzekerd!

Zalm met haricots verts en hazelnootpesto uit Mooi Mediterraan van Jansen & Jansen
Zalm met haricots verts en hazelnootpesto

 

DONDERDAG

Preignes le Vieux Prestige ViognierBuiten is het echt herfst. Dat vraagt om een hartverwarmend stoofgerecht. Zet dan deze Indiase lamscurry met pompoen op tafel. Een stoofpotje met mooie complexe smaken afkomstig van de mango chutney in de saus. Om dat in bedwang te houden, schenk je er deze zijdezachte Viognier bij. Uiteraard eentje van Preignes le Vieux.

Lamscurry met pompoen
Stoofschotel met lamsvlees en pompoen in zoet-kruidige kerriesaus

 

VRIJDAG

Preignes le Vieux Terrasses de LarzacMet een knipoog naar de kerst adviseren we voor het weekend deze ongelooflijk lekkere wildstoofschotel. Om alvast in de stemming te komen… Welke wijn past daarbij? Daar weet Aurélie Vic wel raad mee. Haar advies luidt: Terrasses du Larzac, een AOP uit de Languedoc. Je komende kerstdiner kan niet meer stuk. Nu alvast uitproberen!

Wildstoofschotel met paddenstoelen zijzicht
Wildstoofschotel met paddenstoelen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X PREIGNES LE VIEUX OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Heerlijk weekmenu met de mooiste wijn & spijscombinaties met wijnen uit het assortiment van wijndomein Preignes le Vieux. Van pasta pesto en Thaise curry met cashewnoten tot gebakken zalm met hazelnootpesto en wildstoof. Ook voor vegetariërs. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #preigneslevieux #languedoc #wijn-spijscombinatie #Frankrijk

Wil je nog meer weten over Domaine Preignes le Vieux? Bezoek dan http://www.preignes.com. De wijnen van Preignes le Vieux zijn verkrijgbaar in de winkels van Mitra of op https://www.mitra.nl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mitra. Lees voor meer info mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *