Rijst is een universeel product; een echt basis-ingrediënt voor de hele wereld. Niet alleen in Azië, maar ook in Afrika (jollofrijst), Amerika (jambalaya), Italië (risotto), India (biryani)) worden prachtige rijstgerechten gefabriceerd. Deze week een reis door de wereld aan de hand van rijst in de hoofdrol. En geloof mij rijstgerechten vervelen nooit!
Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
Op Meatless Monday starten we met een traditioneel rijstgerecht uit Korea: Bibimbap. Weleens van gehoord? Dit is een kom rijst met daarop allerlei groenten en een zacht eitje. De homemade dressing is hier de smaakmaker. Heerlijk! Een recept uit het basisboek Korea!
Op dinsdag een klassieker uit Britse keuken: kedgeree. Overgewaaid uit India, in de tijd dat de Britten er regeerden. Oorspronkelijk een ontbijt, maar met warmgerookte zalm een heerlijk snel hoofdgerecht. Ziet er misschien niet zo mooi uit, maar het is toch een aanrader!
Paella kennen we wel, en deze Spaanse vissoep met rijst doet daar aan denken. Het is een soort vloeibare versie van paella. Lekker gevuld en eenvoudig te maken. Smullen maar…
Geef een reactie