Weekmenu #9

5x verrukkelijk slank en koolhydraatarm

Wil je op je lijn letten, dan is een koolhydraatarm weekmenu met slanke recepten een goede optie. In de praktijk betekent dit vooral GEEN brood, pasta, rijst of aardappelen. Toch kun je dan nog steeds heel gevarieerd eten zonder dat het saai hoeft te zijn. Kijk maar eens naar deze heerlijke gerechten met lekker veel groenten. Ik weet zeker dat je enthousiast, verrast en voldaan van tafel komt!

Bij zo’n koolhydraat weekmenu is 1 glas wijn toegestaan, mits je het maar tijdens het eten nuttigt. Uiteraard is een glas water een meer verantwoorde optie. Wil je toch dat glas wijn, kies dan een  lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happiness aan tafel. 

Wil je iets meer weten over koolhydraatarm eten?

Lees dan nog even mijn verhaal over periodiek vasten en koolhydraatarm. Wil je het verschil weten tussen koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt en ketogeen, lees dan even hier verder.

MAANDAG Broccolitaart met mozzarella

We starten de week met MEATLESS MONDAY. Ga vandaag genieten van deze broccolitaart met mozzarella. Een recept van de Vlaamse Pascaele Naessens uit haar kookboek Puur Pascale 2. Zij wil laten zien dat je met pure ingrediënten juist heel verleidelijke gerechten kunt maken.

Per persoon bevat dit gerecht  455 Kcal, en 14 koolhydraten.

Broccolitaart met mozzarella
Broccolitaart met mozzarella

DINSDAG Waterzooi met kip en groenten

Op dinsdag kiezen we een klassieker uit de Belgische keuken: waterzooi met kip en groenten. Om het echt mooi koolhydraatarm te houden, dan moet je wel de aardappelen weglaten. Daarvoor in de plaats verdubbel je de hoeveelheid champignons.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 390 Kcal, en 17 gram koolhydraten.

Waterzooi met kip
Waterzooi met kip

WOENSDAG Lasagne zonder pasta

Pasta vindt iedereen lekker. In deze lasagne boordevol groenten wordt de pasta vervangen door lagen courgetteplakjes. Echt onvoorstelbaar lekker en smeuïg. Je proeft meteen dat je heel gezond bezig bent!

Per persoon bevat dit gerecht slechts 385 Kcal, en 25 gram koolhydraten.

Courgette - lasagne
Lasagne met laagjes courgette

DONDERDAG Gebakken schar met Hollandse garnalen

Op donderdag eten we een heerlijk visje: deze gebakken schar met Hollandse garnalen is echt héél calorie-arm. Maar let op: bestrooi de vis NIET met de bloem, alleen met kerriepoeder, zout en peper.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 245 Kcal, en 3 gram koolhydraten.

gebakken schar met Hollandse garnalen
Schar met Hollandse garnalen

VRIJDAG Biefstuk met groene salsa

Op vrijdag alvast een knipoog naar het weekend. Met deze biefstuk met groene salsa ben je de koning te rijk; het is een waar feestmaal. Maar de patat frites wel laten staan. Serveer er lekker veel groenten bij zoals broccoli, witlof of spinazie. Ook een tomatensalade met wat bleekselderij is een goed plan.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 485 Kcal, en 6,5 gram koolhydraten.

Biefstuk met groene salsa
Biefstuk met groene salsa

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 33 Zomers kh-armNog een koolhydraatarm weekmenu nodig? Hier vind je nog 5 koolhydraatarme gerechten!

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.