Weekmenu #26

5x vegetarische zomergerechten: eenvoudig en snel-klaar

Ben jij ook een flexitariër? Minder vlees, minder vis en bij voorkeur vegetarisch. Ik zie het steeds meer om mij heen. Allebei mijn kinderen kiezen tegenwoordig voor vegetarische en vegan gerechten in hun doordeweekse weekmenu. Hoewel de zon niet echt volop wil schijnen komende week is toch een zonnig menu met 5 vegetarische zomergerechten meer dan welkom.

Bij al deze zomerse gerechten hoort natuurlijk een lekker glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday een kies ik voor een van mijn favorieten: tandoori bloemkool met linzenrijst. Een toprecept uit het kookboek ‘Veggie in 30 minuten’. Echt een aanrader dus!

Tandoori bloemkool met linzenrijst
Tandoori bloemkool met linzenrijst

DINSDAG

Op dinsdag eten we deze vegetarische kapsalon van mijn dochter. Dit recept hebben we samen ontwikkeld. Onderin zitten heerlijke knapperige frietjes van zoete aardappel. Bovenop een frisse kruiden-yoghurtsaus.

Vegetarische kapsalon met zoete aardappel en knoflooksaus
Vegetarische kapsalon met zoete aardappel en knoflooksaus

WOENSDAG

Ken je deze snelle pasta al? Spaghetti puttanesca, oftewel hoerenpasta, dit is een klassieker uit de Italiaanse keuken en vooral populair in Rome. Deze versie is net even anders, omdat er extra spinazie aan wordt toegevoegd. Staat in 20 minuten op tafel. Echt heerlijk!

Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca

DONDERDAG

Op donderdag eten we: halloumi met mango en pistachenoten. Een slank & verantwoord gerecht van tv-presentatrice Janny van der Heijden. Staat bovendien in 20 minuten. Serveren met zwarte quinoa.

Halloumi met mango van Janneke van der Heijden
Halloumi met mango van Janneke van der Heijden

VRIJDAG

Voor het weekend; zomerse minestrone. Een overheerlijke Italiaanse maaltijdsoep met courgette, paprika en canellinibonen. Zeer eenvoudig om te maken. En voor de echte vegetariër: laat de salami achterwege. Of kies voor deze plantaardige versie. Ook dan smaakt deze soep overheerlijk!

Zomerse minestrone soep
Zomerse minestrone soep

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 23 2020 trendy vegetarisch hoofdgerechtOp zoek naar meer vegetarische zomergerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5 VEGETARISCHE ZOMERGERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Zomers vegetarisch betekent lichte maaltijden met lekker veel groenten. In dit weekmenu vind je 5 onwijs lekkere zonnige recepten die helemaal passen als de temperaturen wat oplopen. Van zomerse minestrone en gezonde kapsalon tot pasta puttanesca en tandoorie bloemkool met linzenrijst. Alles eenvoudig te maken en snel op tafel. . Recepten nodig? Ga naar de website.  #zomers #wijn-spijscombinatie #simpel #vegetarisch

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *