Weekmenu #35

5x toppers van I Love Food & Wine

Wat eten we de komende week? We zetten de toppers van I Love Food & Wine op het menu. Voor deze 5 gerechten komen jullie (bezoekers van I Love Food & Wine) met regelmaat terug. Zit er ook een favoriet van jou bij? Laat het vooral even weten onderaan deze pagina. Ik ben benieuwd.

Bij al deze I Love Food & Wine toppers drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

 

MAANDAG Griekse plaatkoek met feta

We starten de week super simpel met deze Griekse plaattaart uit de oven. Eigenlijk kun je dit nauwelijks koken noemen. Kwestie van ingrediënten mixen, overdoen in een ovenschaal en bakken maar. In de tussentijd maak je een salade. Grandioos toch!

Griekse plaattaart van courgette
Griekse plaattaart van courgette

DINSDAG: Pasta met Gorgonzolasaus en spek

Al 30 jaar onze eigen favoriet; deze pasta met Gorgonzola en katenspek. Heel snel klaar en alle ingrediënten kun je op voorraad houden in je keukenkast. Zo heb je altijd iets in huis voor als je het even niet meer weet. Onwijs lekker, maar wel een calorieën-bom. Moet af en toe kunnen, toch.

Pasta met Gorgonzola en katenspek
Pasta met Gorgonzola en katenspek

WOENSDAG Gehaktballetjes van kip in romige prei-curry

Woensdag, gehaktdag. Voor dit gerecht heb je maar 5 ingrediënten nodig. Bovendien sta je maar 25 minuten in de keuken. En…, niet te vergeten heel gezond en koolhydraatarm. Ik snap het wel waarom dit gerecht zo populair is! Hier kom je voor terug.

Gehaktballetjes van kip in preisaus uit het kookboek Nog eenvoudiger van Pascale Naessens
Gehaktballetjes van kip in romige preisaus

DONDERDAG Mosselen in kerrieroom

We blijven nog even simpel koken! Ook dit recept is een fluitje van een cent. Je hebt dit keer maar 6 ingrediënten op de boodschappenlijst, waarvan de helft eigenlijk al standaard in de keukenkast staat. In 25 minuten zit je aan tafel. En één ding is zeker…, smullen geblazen.

Mosselen in kerrieroom
Mosselen in kerrieroom: schenk er pinot blanc bij!

VRIJDAG Perfecte melanzane alla parmigiana

Voor het weekend gaan we wat langer in de keuken staan. Ben je een fan van de Italiaanse keuken, dan moet je dit recept echt een keer gegeten hebben: melanzane alla parmigiana. Oftewel gebakken aubergines in een tomatensaus. Het lijkt op een soort groente lasagne. En deze versie van culinair talent Jonathan Zandbergen is het perfecte recept! Gekregen van zijn opa.

Melanzane alla Parmigiana uit Vijf seizoenen van Jonathan Zandbergen
Melanzane alla Parmigiana

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 36 lekkere zomerse gerechtenOp zoek naar meer favoriete zomergerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.