Weekmenu #2

5x Slank zonder dat je het merkt (deel 2)

Goede voornemens nummer 1:  gezond afvallen! Na alle feestdagen, maar ook na bijna een jaar stilzitten vanwege Corona moeten er een paar kilootjes vanaf. Tenminste bij mij wel. Hoe doe je dat dan? Er zijn verschillende manieren: periodiek vasten, koolhydraatarm eten of jezelf een gezonde (mediterrane) levensstijl aanmeten zoals o.a. Pascale Naessens doet en de zusjes Janssen. In ieder geval met slanke en gezonde recepten moet je ervoor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan gewoonlijk. Maar gezond eten is meer dan alleen calorieën tellen. Zorg daarnaast voor een dagelijkse eetpatroon met meer groente en fruit, meer vezels, minder  (of geen) suiker, beperking van vet en zomin mogelijk alcohol.

Behalve letten op je eten, is het ook belangrijk om meer te bewegen. Je hoeft niet per se naar de sportschool, maar zorg voor meer beweging door de hele dag heen. Pak de fiets in plaats van de auto, pak de trap in plaats van de lift, ga regelmatig wandelen met een vriend of vriendin (mijn afspraken staan al gepland voor de komende weken!).

Maar vooral LEKKER blijven eten is ook van levensbelang. Dan is het makkelijker vol te houden. Dat kan met mijn slanke weekmenu met slanke recepten van deze week.

Allemaal heerlijke slanke recepten met een bijpassend wijnadvies, want 1 glas per dag is zeker verantwoord, ook al wil je afvallen. Plezier in eten blijft het allerbelangrijkst.

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een slanke risotto met groene groenten. Een recept afkomstig uit het kookboek NewFysic. Dit gerecht levert maar 300 calorieën p.p. Serveer met een tomatensalade met (light) mozzarella. Let op: recept voor 2 personen.

Slanke risotto met groene groenten uit het kookboek NewFysic
Slanke risotto met groene groenten

DINSDAG

Op dinsdag kiezen we voor een pasta ‘light’ gerecht met lekker veel groenten: linguine met kalkoen en tomaat. Beetgare haricots verts zorgen hier voor bite. Kies als het even kan voor een volkoren variant van de pasta, dat maakt dit recept nog gezonder! Staat in 30 minuten op tafel. Levert 520 calorieën per persoon.

Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen_1
Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen

WOENSDAG

Op woensdag maken we een blitse volkoren wrap pizza. Belegd met groene asperges en gerookte zalm. Vette vis, zoals de gerookte zalm, zorgt voor de omega 3-vetzuren in je weekmenu. Deze gezonde vetten zorgen o.a. voor een goed werkend brein, en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Per persoon bevat dit gerecht slechts 395 calorieën. Let op: recept voor 2 personen!

Wrap pizza met zalm uit het kookboek NewFysic
Wrap pizza met gerookte zalm

DONDERDAG

Ook al is het winter, toch smaakt deze slanke kabeljauw en papillotte verrukkelijk. Het is een van de gemakkelijkste manieren om vis te bereiden. Vooral de zelfgemaakte pesto die je op het laatst op de vis schept, maakt het bijzonder. Bovendien koolhydraatarm. Per persoon bevat dit gerecht slechts 440 calorieën.

 

Vis en papillotte
Vis en papillotte met pesto

VRIJDAG

Voor het weekend maken we een Aziatisch wokgerecht van sterrenkok Kevin Fan: pepper beef. Heel makkelijk om te maken. En echt fantastisch van smaak! Levert per persoon 235 calorieën (zonder rijst!). Wil je het koolhydraatarm houden. Serveer er dan bloemkoolrijst bij. Ook heel lekker!

Pepper-beef van Kevin Fan
Pepper-beef van Kevin Fan

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 2 2020 Slank zonder dat je het merkt deel 1Nog meer slanke recepten nodig? Kijk hier naar mijn WEEKMENU SLANK zonder dat je het merkt (deel 1).

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X SLANK EN GEZOND OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Slank & gezond, maar bovenal héél lekker; dat zijn deze 5 calorie-arme gerechten. Alles onder de 525 calorieën. Voor ieder wat wils, vegetarisch, vis en vlees. Maar altijd met veel groenten.#slank #calorie-arm #gezond #afvallen #gewichtverlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *