Weekmenu #48

5x simpel doordeweeks met lekker veel groente

Wat gaan we eten de komende week? Heb je het misschien druk? Dan is een simpel weekmenu van levensbelang. Niet te moeilijke gerechten, maar toch wat verrassender dan een gewoon AGV-tje (aardappelen, groente, vlees) Vooral gezond, met lekker veel groenten. En simpel om te maken! Met  zo’n simpel weekmenu als dit heb je de Hello Fresh box niet nodig.

En ook al eet je simpel doordeweeks, een glas wijn hoeft niet te ontbreken. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG Tomatensoep met witte bonen

Op Meatless Monday starten we met een heerlijke maaltijdsoep: tomatensoep met witte bonen en feta. Supersimpel om te maken. En niet onbelangrijk: heul erg lekker en goed voor de portemonnee! Staat in 30 minuten op tafel, en kost maar € 1,- per persoon.

Tomatensoep met witte bonen en feta
Tomatensoep met witte bonen en feta

DINSDAG Italiaanse frittata

Op dinsdag maken we een Italiaanse frittata met ui en tijm. Frittata, dat klinkt misschien exotisch, maar in feite is het gewoon een gevulde omelet! Heel weinig werk, want je bent in 15 minuten klaar, inclusief een salade maken. Let op: recept voor 2 personen.

Snelle frittata met ui en tijm
Frittata met ui en tijm

WOENSDAG Spitskoolstamppot met gehaktballetjes

Woensdag, gehaktdag. We eten een knapperige spitskoolstamppot met kleine kerrie-gehaktballetjes. Makkelijk om te maken, budget proof en ongelooflijk lekker. Zo gefixd!

Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes
Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes

DONDERDAG Spaghetti met paksoi en pindakaas

Op donderdag maken we spaghetti met paksoi en pindakaas. Italiaans met een twist. Vervang je de spaghetti door eiermie, dan klinkt het nog Aziatischer. Een recept uit het kookboek ‘Budget koken’.

Spaghetti met pindakaas en paksoy uit het kookboek budget koken van Merlien Welzijn
Spaghetti met paksoi en pindakaas: budgetproof

VRIJDAG Italiaanse spruitjesschotel

In het weekend hebben we meer tijd. We kiezen voor een simpel (maar overheerlijk) gerecht uit de oven: de Italiaanse spruitjesschotel. Italiaanse worst, mini-mozzarella en frisse appel zorgen hier voor de verrassing.

Winterse ovenschotel met spruitjes
Italiaanse ovenschotel met spruitjes en appel

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 13 Snel & SimpelZin in nog een simpel weekmenu? Hier vind je er nog vijf. 

 

 

 

BEWAAR DIT SIMPEL WEEKMENU MET  5 DOORDEWEEKSE GERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu simpel & doordeweeks. Heb je het druk, dan wil je simpel koken en simpel eten. Maar lekker, gezond en afwisselend, dat blijft wel super belangrijk. Deze 5 eenvoudige gerechten zijn gemakkelijk om te maken. Bovendien ook budget proof. #makkelijk #simpel #snel #budget proof #goedkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *