Weekmenu #41

5x makkelijke herfstgerechten

Wat eten we de komende week? We gaan voor makkelijke herfstgerechten! Want de dagen worden weer korter en de temperaturen dalen (ja, zelfs in huis!). Je krijgt dan steeds meer zin in lekkere stoofpotjes en dampende maaltijdsoepen. Tenminste ik wel! Kortom we gaan deze week genieten van heerlijke hartverwarmende herfstgerechten. Makkelijk om te maken op een doordeweekse dag

Bij al zo’n I Love Food & Wine makkelijke herfstgerechten drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG Spruitjesstamppot met druiven

Geen fan van spruitjes? Dan moet je toch echt deze ovenschotel eens proberen. De spruitjes worden geroosterd, en veranderen dan van smaak. Knapperige pecannoten, verfrissende druiven en licht zoute vegan feta doen de rest. Let op recept voor 2 personen.

Spruitjesstamppot met druiven uit Vegan Bijbel van Tessa Moorman
Spruitjesstamppot met geroosterde druiven en knapperige pecannoten

DINSDAG: Thaise gele curry met kip

Snelle Thaise curry, gemaakt van malse kipdijfilet en een pakje kant-en-klare gele currypasta! Je moet hiervoor wel naar de toko, want het gebruik van kokosroom (25%) maakt het gerecht subliem. Staat in 30 minuten op tafel!

Thaise gele curry met kip uit het kookkoekje The Curry Guy Thai van Daan Toombs
Thaise gele curry met kip

WOENSDAG Marokkaanse gehaktballetjes

Woensdag, gehaktdag. We maken een stoofschotel van gehaktballetjes in tomatensaus. Hou je niet van lamsgehakt, neem dan half-om-half gehakt. De typische Marokkaanse kruidenmix ras-el-hanout zorgt voor de speciale smaak. Daarna sudderen de balletjes nog 15 minuten in de homemade tomatensaus. En om het af te maken doe je er op het laatst eieren bij! Echt heel lekker!

Marokkaanse gehaktballetjes
Marokkaanse gehaktballetjes met ei

DONDERDAG Romige aardappel-vissoep met bacon

Heerlijk gevulde vissoep op basis van kabeljauw en aardappelen. Maar je kunt de wat duurdere kabeljauw ook vervangen door iets goedkopers als koolvis. Maïs en spekjes zorgen voor extra veel smaak. Staat in 25 minuten op tafel. Aanrader!

Vissoep met aardappel en bacon
Aardappel-vissoep met bacon

VRIJDAG Kipstoofpot met winterwortel

Deze Franse kipstoofpot met winterwortel is een absolute favoriet bij ons in huis. Die komt regelmatig op tafel en eigenlijk smaakt ie altijd lekker. Bovendien supermakkelijk en zo klaar.

Kip-stoofpot met wortel
Romige kipstoofpot met wortel

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 41 2020 Favoriete herfstgerechtenOp zoek naar meer op herfstgerechten? Hier vind je er nog vijf

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *