Wat eten we de komende week? We gaan voor makkelijke herfstgerechten! Want de dagen worden weer korter en de temperaturen dalen (ja, zelfs in huis!). Je krijgt dan steeds meer zin in lekkere stoofpotjes en dampende maaltijdsoepen. Tenminste ik wel! Kortom we gaan deze week genieten van heerlijke hartverwarmende herfstgerechten. Makkelijk om te maken op een doordeweekse dag
Bij al zo’n I Love Food & Wine makkelijke herfstgerechten drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
MAANDAG Spruitjesstamppot met druiven
Geen fan van spruitjes? Dan moet je toch echt deze ovenschotel eens proberen. De spruitjes worden geroosterd, en veranderen dan van smaak. Knapperige pecannoten, verfrissende druiven en licht zoute vegan feta doen de rest. Let op recept voor 2 personen.
DINSDAG: Thaise gele curry met kip
Snelle Thaise curry, gemaakt van malse kipdijfilet en een pakje kant-en-klare gele currypasta! Je moet hiervoor wel naar de toko, want het gebruik van kokosroom (25%) maakt het gerecht subliem. Staat in 30 minuten op tafel!
WOENSDAG Marokkaanse gehaktballetjes
Woensdag, gehaktdag. We maken een stoofschotel van gehaktballetjes in tomatensaus. Hou je niet van lamsgehakt, neem dan half-om-half gehakt. De typische Marokkaanse kruidenmix ras-el-hanout zorgt voor de speciale smaak. Daarna sudderen de balletjes nog 15 minuten in de homemade tomatensaus. En om het af te maken doe je er op het laatst eieren bij! Echt heel lekker!
DONDERDAG Romige aardappel-vissoep met bacon
Heerlijk gevulde vissoep op basis van kabeljauw en aardappelen. Maar je kunt de wat duurdere kabeljauw ook vervangen door iets goedkopers als koolvis. Maïs en spekjes zorgen voor extra veel smaak. Staat in 25 minuten op tafel. Aanrader!
VRIJDAG Kipstoofpot met winterwortel
Deze Franse kipstoofpot met winterwortel is een absolute favoriet bij ons in huis. Die komt regelmatig op tafel en eigenlijk smaakt ie altijd lekker. Bovendien supermakkelijk en zo klaar.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Op zoek naar meer op herfstgerechten? Hier vind je er nog vijf.
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen