Weekmenu #6

5x Favorieten van Tobias

Vorige week heb je kennis kunnen maken met de favorieten van mijn dochter Ninah. Deze week is mijn zoon Tobias aan de beurt. Wat zijn jouw favorieten op I Love & Wine, vroeg ik hem? Nou, dat bleek lastig kiezen (ha, ha, ha). Lees zijn uitgebreide antwoord. Dus deze week ‘ Het weekmenu van Tobias’!

Tobias en Jolande Tobias: ‘Het kiezen van de lekkerste gerechten van mijn moeders website was een enorme klus, er is zo veel om uit te kiezen! Ik houd van simpel, lekker en snel koken. Daarom ben ik al mijn hele leven fan van de Italiaanse keuken en vooral van pasta. Om een beetje variatie in dit weekmenu te krijgen wilde ik niet de vijf lekkerste pasta’s kiezen, maar een paar kon ik echt niet weg laten! Hou je van lekker eten en ben je ook fan van pasta dan moet je deze gerechten zeker uitproberen!’

Daar hoort natuurlijk ook een glas bijpassende wijn bij (natuurlijk houdt hij ook van wijn hoe kan het ook anders met zo’n moeder!). Ga naar het recept voor mijn wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer gezellige momenten aan tafel. 

MAANDAG

Deze week, op Meatless Monday, helaas niets vegetarisch, maar de Riso met paddenstoelen en spinaziepesto staat wel op zijn favorietenlijst. Hij kiest voor goulash van varkensvlees. Waarom?  ‘Goulash van mijn moeder staat sinds mijn kindertijd op de favorietenlijst. De romige smaak van deze goulash, waarbij niet te veel kruiden worden gebruikt, blijft lekker! Heerlijk bij wat rijst en doperwten. Mijn moeder maakt altijd dubbele porties als ik langskom, anders is er niet genoeg!’

Goulash van varkensvlees met foto van Dagelijkse kost
Goulash van varkensvlees

DINSDAG

‘Wat is dit een lekkere en makkelijke pasta zeg!’, zo start hij zijn verhaal over de Rigatoni met broccoli  en worst. ‘Geen traditionele Italiaanse pasta, maar wel eentje die de Italiaanse principes volgt (weinig ingrediënten, veel smaak)! Daarbij is het gerecht ook nog eens snel op tafel. Bij ons nu echt de nieuwe favoriet die we maken als we onszelf even willen verwennen. Maar let op: één ding uit het recept is van uiterst belang: hak de knoflook (niet persen!) anders is de smaak te overheersend. Als je het recept nog makkelijker wilt maken, dan kun je de worstjes ook gewoon in stukjes snijden en die meebakken! Echte aanrader!’

Rigatoni met broccoli en worst
Zomerse rigatoni met broccoli en worst

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Dan kiest ook hij , evenals mijn dochter, voor de Italiaanse klassieker: Pasta met bolognesesaus. Hij zegt hierover het volgende:

‘Ook een oude favoriet vanuit mijn moeders keuken. Dit is verreweg de lekkerste pasta bolognese die ik ken (en ik maak veel Italiaanse pasta’s in de week)! Het recept volgt meer de traditionele manier van bolognese maken door eerst te beginnen met het maken van de soffritto (wortel, ui en bleekselderij) en daarna vooral goede bouillon te gebruiken en niet te veel tomaten. Door de toevoeging van wat slagroom wordt het een heerlijke romige saus! Pas op dat je niet te weinig maakt, anders ga je er spijt van krijgen!’

Bolognesesaus
Spaghetti met de beste bolognesesaus ever…

DONDERDAG

Op donderdag opnieuw een pasta! ‘Deze mag natuurlijk niet ontbreken, de echte traditionele ‘pasta carbonara’, vertelt hij gepassioneerd. ‘Ik heb hier ook nog een variant op met munt en doperwten, maar deze is toch echt de favoriet. Toch is dit geen makkelijk gerecht om in één keer correct te maken. Mijn advies is (in tegenstelling tot het recept!) om de eieren, de kaas, de peper en het zout in een grote kom te doen en goed te mengen en in een tweede kom wat pastavocht af te nemen. Giet de pasta af in een vergiet en doe de pasta dan meteen weer terug in de pan (zodat de pasta nog enigszins vochtig is). Giet het eimengsel erbij en ga meteen goed roeren want je wil niet dat het eimengsel de onderkant van de pan raakt en gaat stollen. Het pastavocht doe je er alleen maar bij als er toch niet genoeg water mee terug ging in de pan. Echt een heerlijk gerecht, het is alleen even oefenen om de juiste consistentie te krijgen (pastavocht versus eimengsel). Wel combineren met een simpele salade voor de afwisseling en wees niet te zuinig met de Parmezaan bij het opdienen!’

Spaghetti Carbonara MET kaas uit het kookboek Italië van Onno Kleyn
Pasta carbonara

VRIJDAG

Voor het weekend kiest hij voor Romige kip-stoofpot met wortel. Tobias: ‘Dit gerecht is heerlijk romig en zat vroeger altijd in mijn top vijf van gerechten. Vaak at ik deze ook met pasta in plaats van aardappelpuree, wanneer er minder tijd was om te koken. Een erg makkelijk recept, zorg alleen wel dat je een grote pan hebt!’

Kip-stoofpot met wortel
Romige kipstoofpot met wortel

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

5 favoriete recepten van I Love Food & Wine van mijn dochter Ninah. Van spaghetti bolognese, risotto met paddenstoelen tot aardappelcurry en zalm in bladerdeeg. Uiteraard met een bijpassend glas wijn. #favoriet weekmenu #winters #topreceptenBenieuwd naar de favorieten van Ninah? Die vind je hier.

 

 

 

 

BEWAAR DIT FAVORIETE WEEKMENU VAN TOBIAS OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

5 favoriete recepten van I Love Food & Wine van mijn zoon Tobias. Van pasta bolognese, pasta carbonara, stoofpot met kip met goulash van varkensvlees. Uiteraard met een bijpassend glas wijn. #favoriet #weekmenu #winters #toprecepten #pasta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *