Vorige week heb je kennis kunnen maken met de favorieten van mijn dochter Ninah. Deze week is mijn zoon Tobias aan de beurt. Wat zijn jouw favorieten op I Love & Wine, vroeg ik hem? Nou, dat bleek lastig kiezen (ha, ha, ha). Lees zijn uitgebreide antwoord. Dus deze week ‘ Het weekmenu van Tobias’!
Tobias: ‘Het kiezen van de lekkerste gerechten van mijn moeders website was een enorme klus, er is zo veel om uit te kiezen! Ik houd van simpel, lekker en snel koken. Daarom ben ik al mijn hele leven fan van de Italiaanse keuken en vooral van pasta. Om een beetje variatie in dit weekmenu te krijgen wilde ik niet de vijf lekkerste pasta’s kiezen, maar een paar kon ik echt niet weg laten! Hou je van lekker eten en ben je ook fan van pasta dan moet je deze gerechten zeker uitproberen!’
Daar hoort natuurlijk ook een glas bijpassende wijn bij (natuurlijk houdt hij ook van wijn hoe kan het ook anders met zo’n moeder!). Ga naar het recept voor mijn wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer gezellige momenten aan tafel.
MAANDAG
Deze week, op Meatless Monday, helaas niets vegetarisch, maar de Riso met paddenstoelen en spinaziepesto staat wel op zijn favorietenlijst. Hij kiest voor goulash van varkensvlees. Waarom? ‘Goulash van mijn moeder staat sinds mijn kindertijd op de favorietenlijst. De romige smaak van deze goulash, waarbij niet te veel kruiden worden gebruikt, blijft lekker! Heerlijk bij wat rijst en doperwten. Mijn moeder maakt altijd dubbele porties als ik langskom, anders is er niet genoeg!’

DINSDAG
‘Wat is dit een lekkere en makkelijke pasta zeg!’, zo start hij zijn verhaal over de Rigatoni met broccoli en worst. ‘Geen traditionele Italiaanse pasta, maar wel eentje die de Italiaanse principes volgt (weinig ingrediënten, veel smaak)! Daarbij is het gerecht ook nog eens snel op tafel. Bij ons nu echt de nieuwe favoriet die we maken als we onszelf even willen verwennen. Maar let op: één ding uit het recept is van uiterst belang: hak de knoflook (niet persen!) anders is de smaak te overheersend. Als je het recept nog makkelijker wilt maken, dan kun je de worstjes ook gewoon in stukjes snijden en die meebakken! Echte aanrader!’

WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. Dan kiest ook hij , evenals mijn dochter, voor de Italiaanse klassieker: Pasta met bolognesesaus. Hij zegt hierover het volgende:
‘Ook een oude favoriet vanuit mijn moeders keuken. Dit is verreweg de lekkerste pasta bolognese die ik ken (en ik maak veel Italiaanse pasta’s in de week)! Het recept volgt meer de traditionele manier van bolognese maken door eerst te beginnen met het maken van de soffritto (wortel, ui en bleekselderij) en daarna vooral goede bouillon te gebruiken en niet te veel tomaten. Door de toevoeging van wat slagroom wordt het een heerlijke romige saus! Pas op dat je niet te weinig maakt, anders ga je er spijt van krijgen!’

DONDERDAG
Op donderdag opnieuw een pasta! ‘Deze mag natuurlijk niet ontbreken, de echte traditionele ‘pasta carbonara’, vertelt hij gepassioneerd. ‘Ik heb hier ook nog een variant op met munt en doperwten, maar deze is toch echt de favoriet. Toch is dit geen makkelijk gerecht om in één keer correct te maken. Mijn advies is (in tegenstelling tot het recept!) om de eieren, de kaas, de peper en het zout in een grote kom te doen en goed te mengen en in een tweede kom wat pastavocht af te nemen. Giet de pasta af in een vergiet en doe de pasta dan meteen weer terug in de pan (zodat de pasta nog enigszins vochtig is). Giet het eimengsel erbij en ga meteen goed roeren want je wil niet dat het eimengsel de onderkant van de pan raakt en gaat stollen. Het pastavocht doe je er alleen maar bij als er toch niet genoeg water mee terug ging in de pan. Echt een heerlijk gerecht, het is alleen even oefenen om de juiste consistentie te krijgen (pastavocht versus eimengsel). Wel combineren met een simpele salade voor de afwisseling en wees niet te zuinig met de Parmezaan bij het opdienen!’

VRIJDAG
Voor het weekend kiest hij voor Romige kip-stoofpot met wortel. Tobias: ‘Dit gerecht is heerlijk romig en zat vroeger altijd in mijn top vijf van gerechten. Vaak at ik deze ook met pasta in plaats van aardappelpuree, wanneer er minder tijd was om te koken. Een erg makkelijk recept, zorg alleen wel dat je een grote pan hebt!’

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Benieuwd naar de favorieten van Ninah? Die vind je hier.
BEWAAR DIT FAVORIETE WEEKMENU VAN TOBIAS OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!