Weekmenu #46

5x familie aan tafel

Een ding is zeker: ook tijdens deze 2e Corona-lockdown speelt mijn familie een belangrijke rol. Die contacten blijven altijd intact. Helaas vertrekken vrienden, noodgedwongen, naar het tweede echelon. Tenminste zo is het hier in huis. Mijn kinderen blijven komen, om te borrelen, om te eten, vrienden moeten even wachten. En als mijn familie aan tafel schuift, wat zet ik dan op tafel? Uiteraard hun lievelingseten. Dat gaan we doen deze week; een week lang familie diner met de lekkerste homemade familie gerechten. Van echte chili con carne en confit de canard tot boerenkool en een vegetarische kapsalon.

En bij al deze overheerlijke familie gerechten mag een glas wijn zeker niet te ontbreken. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met de vegetarische kapsalon. Dit recept heb ik samen met mijn dochter ninah ontwikkeld: ‘Hoe maken we een vegetarische kapsalon zo lekker dat ie bijna niet te onderscheiden is van een ‘echte’.’ Nou dat is gelukt met knapperige zoete aardappelfrietjes. Die frietjes kun je zelf maken, maar tegenwoordig zijn er ook  supergoede te koop uit de diepvries van de supermarkt. Nog makkelijker dus…

Vegetarische kapsalon met zoete aardappel en knoflooksaus
Vegetarische kapsalon met zoete aardappel en knoflooksaus

DINSDAG

Op dinsdag eten we pasta met klassieke bolognesesaus. Deze Italiaanse gehaktsaus moet een uurtje pruttelen op het fornuis, maar zo wordt ie wel overheerlijk. Als dit op tafel komt, begint iedereen te juichen!

Bolognesesaus
Spaghetti met de beste bolognesesaus ever…

WOENSDAG

Mijn man is de boerenkoolstamppot-specialist bij ons in huis. Hij maakt hem met twee soorten worst (zowel rookworst als braadworst!), én niet te vergeten uitgebakken spekjes. Wat ook zeker niet mag ontbreken is een potje piccalilly op tafel. Als je boerenkoolstamppot eenmaal zo hebt geproefd, wil je nooit meer anders!!!

boerenkool met worst
Boerenkool met worst en picalilly

DONDERDAG

Op donderdag eten we mijn chili con carne. Die maak ik niet met gehakt, maar met rundvlees. Erbij avocadosalsa en koriander. Ik kijk er nu al naar uit. Een toppertje!!!

Chili con carne uit Texas
Chili con carne uit Texas

VRIJDAG

Voor het weekend kiezen we Confit de Canard, het lievelingskostje van mijn dochter. De eend komt gewoon uit blik; dat is de allerbeste optie. Maar het gaat er vooral om hoe je dit verder klaarmaakt. Deze versie van Jonathan Zandbergen uit zijn kookboek Vijf Seizoenen is onze favoriet. Heerlijk met gestoofde zuurkool.

Confit de Canard met zuurkool en truffel uit Vijf Seizoenen van Jonathan Zandbergen
Confit de Canard met zuurkool en truffel

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 45 2019 Familie in de spotlightZin in nog meer favoriete familiegerechten? Hier vind je er nog vijf!

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X FAMILIE DINER RECEPTEN  OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met familie diner recepten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met familie gerechten. Gerechten om te delen, gerechten die iedereen lekker vindt. Van boerenkool stamppot, pasta met bolognesesaus tot kapsalon en chili con carne. Heerlijk comfordfood. #doordeweeks #comfortfood #familie