Wat eten we de komende week? Het is volop herfst. Ik krijg dan weer zo’n zin in dampende soepen en pruttelende stoofpotjes op het vuur. Jij ook? Bovendien super makkelijk om te maken, want alles gaat in één pan. Kwestie van lekker laten sudderen en ondertussen dwarrelen de meeste verleidelijke geuren je kamer binnen. Dus voor deze week: 5x de allerlekkerste stoofpot recepten waarbij je je vingers aflikt.
Bij zo’n heerlijke stoofpot schenken we natuurlijk ook een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende, want dat hoort bij I Love Food & Wine. Maar welke ga je kiezen? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept. Of lees nog even mijn artikel: ‘welke wijn bij stoofvlees’.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
MAANDAG Groente stoofpot uit Chili
Op meatless Monday maken we deze overheerlijke vegetarische groente stoofpot uit Chili. Daar noemen ze dit porotos granados; een recept afkomstig uit het kookboek VEG van schrijver Hugh Fearnley-Whittingstall. Staat in 35 minuten op tafel!

DINSDAG Varkenswangen in kriekbier
Op de dinsdag kies ik voor varkenswangen in kriekbier! Je moet de varkenswangen waarschijnlijk even bestellen bij je slager. Maar dat is de moeite meer dan waard. Met varkenswangen maak je echt een waanzinnig lekker stoofpotje. Supermals vlees!!!

WOENSDAG Surinaamse kipkerrie
Er staan meerdere stoofpot recepten met kip op I Love Food & Wine. Mijn favorieten zijn Franse stoofpot met wortel, Indiase butterchicken en rode kip van mijn schoonmoeder. Maar voor vandaag kies ik voor deze overheerlijke Surinaamse kipkerrie. De meeste tijd heb je nodig om het vlees te marineren. Dus doe dat alvast de avond van te voren.

DONDERDAG Hollandse hachee
Ouderwetse Hollandse hachee, zoals je moeder hem maakte. Dit heerlijk rundvlees stoofgerecht is misschien wat in de vergeethoek geraakt, maar het blijft een van mijn favoriete klassiekers. Dit recept heb ik vele malen getest om de juiste verhoudingen te vinden. Proberen dus…

VRIJDAG Runderstoof met chorizo
Voor het weekend reizen we af naar Spanje. Ook daar maken ze weergaloos lekker stoofgerechten. Deze runderstoofschotel met chorizo is een absolute aanrader. Heerlijk met aardappelpuree en spruitjes. En ondertussen zet je het prachtige nummer (Zambra) op van Isabelle Morente (zie de link in mijn recept runderstoofschotel).

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Zin in meer stoofpot recepten? Hier vind je er meer!
BEWAAR DIT WEEKMENU MET STOOFPOT RECEPTEN OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu met stoofpot gerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!