Weekmenu #43

5x de lekkerste stoofpot recepten

Wat eten we de komende week? Het is volop herfst. Ik krijg dan weer zo’n zin in dampende soepen en pruttelende stoofpotjes op het vuur. Jij ook? Bovendien super makkelijk om te maken, want alles gaat in één pan. Kwestie van lekker laten sudderen en ondertussen dwarrelen de meeste verleidelijke geuren je kamer binnen. Dus voor deze week: 5x de allerlekkerste stoofpot recepten waarbij je je vingers aflikt.

 Bij zo’n heerlijke stoofpot schenken we natuurlijk ook een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende, want dat hoort bij I Love Food & Wine. Maar welke ga je kiezen? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept. Of lees nog even mijn artikel: ‘welke wijn bij stoofvlees’.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG Groente stoofpot uit Chili

Op meatless Monday maken we deze overheerlijke vegetarische groente stoofpot uit Chili. Daar noemen ze dit porotos granados; een recept afkomstig uit het kookboek VEG van schrijver Hugh Fearnley-Whittingstall. Staat in 35 minuten op tafel!

Chileense stoofpot Porotos granados
Chileense stoofpot Porotos granados

DINSDAG Varkenswangen in kriekbier

Op de dinsdag kies ik voor varkenswangen in kriekbier! Je moet de varkenswangen waarschijnlijk even bestellen bij je slager. Maar dat is de moeite meer dan waard. Met varkenswangen maak je echt een waanzinnig lekker stoofpotje. Supermals vlees!!!

Varkenswangen in kriekbier
Varkenswangen in kriekbier

WOENSDAG Surinaamse kipkerrie

Er staan meerdere stoofpot recepten met kip op I Love Food & Wine. Mijn favorieten zijn Franse stoofpot met wortel, Indiase butterchicken en rode kip van mijn schoonmoeder. Maar voor vandaag kies ik voor deze overheerlijke Surinaamse kipkerrie. De meeste tijd heb je nodig om het vlees te marineren. Dus doe dat alvast de avond van te voren.

Surinaamse Kipkerrie uit het kookboek London Loy
Surinaamse Kipkerrie

DONDERDAG Hollandse hachee

Ouderwetse Hollandse hachee, zoals je moeder hem maakte. Dit heerlijk rundvlees stoofgerecht is misschien wat in de vergeethoek geraakt, maar het blijft een van mijn favoriete klassiekers. Dit recept heb ik vele malen getest om de juiste verhoudingen te vinden. Proberen dus…

Hollandse hachee
Hollandse hachee zoals het hoort

VRIJDAG Runderstoof met chorizo

Voor het weekend reizen we af naar Spanje. Ook daar maken ze weergaloos lekker stoofgerechten. Deze runderstoofschotel met chorizo is een absolute aanrader. Heerlijk met aardappelpuree en spruitjes. En ondertussen zet je het prachtige nummer (Zambra) op van Isabelle Morente (zie de link in mijn recept runderstoofschotel).

Runderstoofschotel met chorizo, gemaakt voor Gall & Gall
Runderstoofschotel met chorizo

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 39 2020 Herfst stoofpotjeZin in meer stoofpot recepten? Hier vind je er meer!

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET STOOFPOT RECEPTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met stoofpot gerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Zin in een verleidelijk stoofpotje? Deze 5 stoofpot recepten zijn meer dan de moeite waard. Van vegetarische groente stoofpot tot een de klassieke Hollandse hachee. Alles even lekker en makkelijk. Want alles zit in één pan en het is een kwestie van laten sudderen om alle smaken met elkaar te verbinden. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #makkelijk #winterrecept #herfstrecept #stoofschotel #wijn-spijscombinatie