Skip to content
I love food & wine
FacebookTwitterInstagramPinterest
  • Home
  • Food
    • Weekmenu
    • Kookboek
    • Culinaire hotspots
    • Food inspiratie
    • Food interview
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Soep
    • Salades
    • Hoofdgerecht
      • Vis
      • Vlees
      • Vegetarisch
    • Pasta & risotto
    • Desserts
    • Taart
    • Borrelhapjes
    • Klassiekers
  • Wine
    • Wijnbeoordeling
      • Wit
      • Rood
      • Rosé
      • Mousserend
      • Dessert
    • Wijn Inspiratie
    • Wijn interview
  • Online zoom workshop
  • Wijn & Spijs
    • Wijn & Spijs workshop
  • Inspiratie
    • Travel ILFW
  • Over I Love Food & Wine
    • About me
    • Samenwerking
    • Proefpanel
    • Linkinbio
    • Team
    Anita Ootjers

    Anita Ootjers

    Food I love

    Dat is eigenlijk teveel om op te noemen, maar vooruit, een willekeurige selectie: geitenkaas uit St. Maure de Touraine, stamppot boerenkool (waar de stronken niet in zijn mee gesneden), verse zeetong, zoete druiven, kruidige rendang, goeie sushi, een pittige tom kha kai soep, vers brood met zelfgemaakte pesto, oude Texelse schapenkaas, kersen zo uit de boomgaard, een goeie cappuccino en zo kan ik nog wel even doorgaan…

    Wine I love

    Ze bestaan echt: mensen die niet bijzonder geïnteresseerd zijn in wijn. En ik ben zo’n iemand. Ik drink wel een eens een glaasje mee, maar daar blijft het dan ook bij. Ik weet wel het een en ander van wijn af, omdat ik voor mijn werk in het verleden wel diverse wijncursussen heb gevolgd. En ik heb me voor datzelfde werk ook verdiept in wijn-spijscombinaties en heb stage gelopen bij een mooie wijnwinkel. Maar ik zal nooit zelf een fles open trekken.

    Wie is Anita Ootjers?

    Als kind kwam ik al in de keuken van restaurants en cafetaria’s omdat ik mee mocht met de chauffeurs van het bedrijf van mijn ouders. Als groothandel van horecaspullen bezorgden zij o.a. patat, saté, augurken, ijsjes, broodjes en wat al niet meer bij hun klanten thuis. Toen is mijn liefde voor food volgens mij al begonnen. Tegelijkertijd las ik alles wat los en vast zat, de bibliotheek kende geen geheimen voor me. En zo is het altijd gebleven, heel erg veel lezen, en genieten van eten.

    En de combinatie van deze twee passies is waar ik het spannend vind worden. Culinair literair, literalicous, hoe je het ook wilt noemen. Als er over eten geschreven wordt, vind ik het al leuk. Of dit nou kookboeken zijn of mooie romans waar eten een belangrijke rol in speelt. Daarbij hou ik van goeie teksten en mooie beelden. En zaken waar een verhaal achter zit.

    De afgelopen jaren heb ik veel leuke dingen gedaan, zoals het opzetten van een traiteurzaak in Utrecht, het runnen van een groot partycentrum met restaurant in Haastrecht en ben ik ook nog ambtenaar van de burgerlijke stand geweest.

    Naast mijn secretariaatsbureau (Lily’s Secretariaatsservice) organiseer ik onder de naam Lily’s Books & Cooks evenementen die met boeken en/of koken te maken hebben. Zoals het begeleiden van nieuwe leesclubs (omdat ik het zelf zo leuk vind om in een leesclub te zitten). Verder houd ik een blog bij met boekenrecensies en allerlei andere leuke wetenswaardigheden over boeken en koken: www.lilysbooksandcooks.com

     

    Credit foto: Ilse van Loon

    Mis niets! Volg, deel of print

    Delen Pin Delen Printen
    Website

    www.lilysbooksandcooks.com

    Contact

    anitaootjers@hotmail.com

    Artikelen door Anita
    Alle artikelen

    Meest populair

    • Weekmenu met mijn favoriete voorjaarsgroenten. Van witte asperges en bospeen tot lente-uitjes en radijs. Dat wordt genieten van de lente. Snel, kleurig en makkelijk om te maken. Alles lokaal van eigen bodem. Met bijpassend wijnadvies. #lente #asperges #voorjaarsgroenten #weekmenu
      5 x voorjaarsgroenten in de hoofdrol
      in
    • Gehaktballetjes van kip in preisaus uit het kookboek Nog eenvoudiger van Pascale Naessens
      Gehaktballetjes van kip in romige prei-curry (Koolhydraatarm)
      in
    • Weekmenu 43 2019 Pascale Naessens
      5x slank en gezond met Pascale Naessens (deel 1)
      in

    Mis nooit meer de beste food & wine – tips

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Over I Love Food & Wine

    I Love Food & Wine is een culinair platform met de lekkerste, spannendste en mooiste
    Wijn ❤Spijs ❤Combinaties. Foodschrijver en Register Vinoloog Jolande Vos zorgt samen met haar team elke dag weer voor verrukkelijke food & wine pairings. Uiteraard met recepten van de gerechten en de verkoopadressen van de getipte wijnen. Verder wijnbeoordelingen door het professionele I Love Food & Wine- proefpanel, kookboekrecensies en culinaire hotspots.

    Jolande Vos Jolande Vos

    Kijkje achter de schermen? Volg I Love Food & Wine op Instagram

    Blijf op de hoogte

    FacebookTwitterInstagramPinterest
    • Disclaimer
    • Verantwoording
    • Contact
    • In de media
    • Samenwerking

    I love Food and Wine

    © Copyright I Love Food & Wine * All Rights Reserved.
    Privacyverklaring I Love Food & Wine