Tomaat, geitenkaas en basilicum

Foodies opgelet: 7 tips voor culinair Languedoc!

Misschien wist je het nog niet? Maar op culinair gebied is er in de Franse Languedoc–Roussillon veel te beleven!

Bouzigues, Marseillan en Pézenas
Een van de trekpleisters is Bouzigues met zijn oesterfarms. Je kunt daar een rondleiding krijgen, óf een kijkje nemen in het Musée de l’Etang de Thau. Aan de noordkant van de baai lopen rose flamingo’s! Prachtig!
In het mooie historische vissersplaatsje Marseillan kun je de opslagplaatsen bezichtigen van Noilly-Prat. Noilly Prat is een droge witte vermout.
En bezoek het kunststadje Pézenas met zijn prachtige 17de-eeuwse herenhuizen en antiekwinkeltjes.
Hier hebben ze ook een fantastische plaatselijke specialiteit: paté op basis van schapenvlees met gekonfijte citroenschil en curry. Vlak erbuiten ligt de prachtige abij Prieuré St.-Jean-de-Bébian. Hier wordt een meer dan uitstekende AOC Languedoc gemaakt. De eigenaars Chantal Lecouty en Jean-Claude Le Brun zijn zeer gedreven wijnmakers en maken wijn met een wereldwijde reputatie.

Restaurants die je niet mag missen:
Ô.Bontemps in Magalas

Domaine Gayda in Brugairolles

Fleurs d’Olargues in Olargues

En natuurlijk de restaurants uit ons reisarrangement. Kijk daar ook!

Ga je ook mee?
Al zin om mee te gaan? Ik organiseer van 5 t/m 12 oktober een superleuke culinaire reis naar St-Chinian waar o.a. deze trekpleisters bezocht worden. Meer weten? Klik hier.

Heb je misschien ook nog goede tips waar we ook zeker naar toe moeten gaan? Laat het weten in de onderstaande ruimte ‘Leave a reply’ en schrijf je ‘tip’ in het vakje ‘Comment’! Ben ik blij mee!

Gratis het kookboekje ‘Gouda Kookt’!
Wie vóór 1 juni beslist om mee te gaan, krijgt mijn kookboekje ‘Gouda Kookt’ cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *