Fishermans Thursday

Zeeduivel met sesamkorst en spinazie

In de maand oktober staat de zeeduivel in de schijnwerpers bij het visbureau. Een heerlijke vis, die door de Hollandse vissers als ‘bijvangst’ aan land wordt gebracht. Dat is wel een dingetje: even checken of de zeeduivel op het door jou gewenste moment verkrijgbaar is, misschien even bestellen.  En let op: deze vis is wel wat prijzig. Misschien meer geschikt voor in het weekend? Anyway: een vis die door zijn stevigheid zeer geschikt is om te paneren en te bakken of grillen. Enjoy!

Welke wijn bij Zeeduivel met sesamkorst en spinazie?

Door de Aziatische ingrediënten krijgt dit visgerecht een volle, stevige smaak. Kies voor een rose met een bite.

Perfecte Wijn & Spijs combinatie: Portugese rosé uit de Douro

€ 21,47

Een stevige rosé; dat is deze gastronomische versie uit de Douro. Gemaakt van 3 inheemse druiven (Mourisco, Rufete en Touriga Nacional). Elegant en bloemig aan de ene kant, maar stevig door de aanwezige houtlagering. Kan makkelijk op tegen deze zeeduivel met sesamkorst.

Krokante zeeduivel met spinazie

Zeeduivel met sesamkorst

Bereiding: 35 minuten
Snel visgerecht met zeeduivel. Een Aziatisch getint recept, want je paneert de vis met sesamzaad. Erbij komen noedels uit de wok met spinazie. Superfijn met een glas stevige rosé.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 600 gram zeeduivelfilet in 4 gelijke stukken
  • 3 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 1 ei
  • 250 gram Japanse noedels
  • 5 eetlepels olie
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten in reepjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 cm gemberwortel geschild en fijngeraspt
  • 600 gram spinazie
  • 2- ­3 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen in partjes

Bereiding
 

  • Dep de zeeduivel droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Strooi de bloem en het sesamzaad elk apart op een bord. Klop het ei in een diep bord los. Haal de visfilets door de bloem en vervolgens door het ei. Paneer tenslotte in het sesamzaad.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Fruit de rode peper, de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat het blad al omscheppend slinken.
  • Verhit intussen de laatste 3 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de zeeduivelfilets in 3­ tot 4 minuten per kant goudbruin en gaar (zie tip).
  • Verdeel de noedels met de spinazie over 4 borden. Besprenkel met sojasaus naar smaak en leg er de zeeduivelfilet bij. Serveer met partjes limoen.

 

TIP
Bak de zeeduivelfilets op matig vuur zodat het sesamzaad niet te donker kleurt en zijn volle aroma houdt.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief

 

Eén reactie op “Zeeduivel met sesamkorst en spinazie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept