Weekendgenot

Kabeljauw en papillote

 

Vandaag maakt Sieberen een eenvoudig maar heerlijk ovengerechtje: kabeljauw en papillotte. Vers en puur, zonder vettige sausen. De groente wordt even voorbereid in de koekenpan en gaat daarna met de vis in aluminiumfolie in de oven.

Welke wijn bij kabeljauw en papillotte?

Sieberen adviseert een witte wijn uit Spanje: Godello van Monterrei. Maar andere witte wijnen met een rond mondgevoel passen hier ook uitstekend. Denk aan fris wit zoals een Verdejo, Pinot Blanc, Soave of de Gaillac.

2 personen30 minuten

Ingrediënten

  •  25 gram roomboter
  • 2 kleine aardappeltjes, in plakjes
  • 3 bospeen, in stukjes
  • 2 bosuitjes, in stukjes
  • 3 shiitake, in stukjes
  • 3 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 3 zwarte olijven, in plakjes
  • handje tijm, dille dragon
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 2 moten kabeljauw
  • Extra: aluminiumfolie

Stap 1

Smelt de boter in een koekenpan. Bak de plakjes aardappel even kort aan. Voeg toe: wortel, bosui, shiitake, courgette, kerstomaat en olijven. Bak ca. 3 minuten.

Stap 2

Spreid 2 stukken aluminiumfolie uit. Smeer in met wat boter. Schep de gebakken groenten erop. Verdeel  de fijngehakte kruiden en rode ui erover. Druppel wat witte wijn erover. Leg de moot kabeljauw erop. Vouw dicht zoals in het filmpje.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de kabeljauw in ca. 15 minuten gaar.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

 

LogoSiebFood1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *