Snel op tafel

Pasta met bloemkool en ansjovis

Orecchiette met broccoli en ansjovis is een  bekend Italiaans gerecht uit Puglia. Pasta met bloemkool en ansjovis is een heerlijke variatie. De bloemkool wordt niet gekookt, maar kort gebakken. Dat geeft bite aan dit pastagerecht. Ansjovis, knoflook en rode peper zorgen voor de onweerstaanbare Italiaanse smaak. Een gerecht dat je het gevoel geeft alsof je in een lokaal restaurantje zit te eten. Buon appetito!

Welke wijn bij pasta met bloemkool en ansjovis?

In dit pastagerecht heeft de gebakken bloemkool met nog wat bite. Bovendien smaakt het wat knapperig door broodkruim. Ansjovis en pepertje en pecorino geven het extra smaak. Hier past een witte wijn bij met bite. Kies bijvoorbeeld voor de Vermentino uit Sardinië. Die pakt alle smaken goed op. De wijn heeft een heerlijk zacht mondgevoel dat past bij de pasta. Het tikkeltje zilte sluit mooi aan bij de aroma’s van de ansjovis.

 

Pasta met gebakken bloemkool

Pasta met bloemkool en ansjovis

Bereiding: 15 minuten
Totaal: 15 minuten
Supersnel pasta recept met gebakken bloemkool. Op smaak gebracht met knoflook, ansjovis en rode peper. Je waant je op een terrasje in Italië.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper in stukjes
  • 4 ansjovisfilets fijngehakt
  • 300 g pasta bijv. fusilli, malloreddus, orecchiette
  • 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
  • 5 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 75 gram Pecorino geraspt
  • 125 ml slagroom

Bereiding
 

  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de olie in een grote koeken- of hapjespan en bak de bloemkoolroosjes op hoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten bruin. Schep de ui, knoflook, rode peper en ansjovis erdoor en zet het vuur lager. Bak nog ca. 5 minuten.
  • Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Rooster het broodkruim  in een droge koekenpan in ca. 5 minuten goudbruin. Schep het broodkruim en de Pecorino door elkaar.
  • Giet de pasta af. Schep de pasta en peterselie door het bloemkoolmengsel. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met zout en roer er zondig nog wat olijfolie door. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel het kaas-broodkruimmengsel erover.
Handig weetje: klik op het AH-icoon om alle ingrediënten in één keer aan je Albert Heijn winkelmandje toe te voegen. Lekker makkelijk!

 

Op zoek naar meer snelle pasta-gerechten?

Hier vind je er nog 12. Alles binnen 20 minuten op tafel.

Weekmenu 15 2023 12x snelle pasta's
12x snelle pasta

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept