Voor het weekend

Lasagne met pompoen & saucijs

Lasagne maken lijkt ingewikkeld. Maar met het kookboekje ‘Lasagne’ van Sandra Mahut in de hand blijkt het een stuk simpeler dan gedacht. Je kunt lasagne op talloze manieren maken, van een vegetarisch versie tot een vislasagne of eentje met vlees.

Probeer deze lasagne eens met Pompoen & Saucijs. Hij smaakt zeer verrassend. De zoete pompoen combineert uitstekend met de kaassaus en het kruidige gehakt. Succes verzekerd!

Welke wijn bij Lasagne met pompoen & saucijs?

Bij het zoete van pompoen, het nootachtige van de kaas en het kruidige van het vlees en de rozemarijn past een Chardonnay uit Chili heel goed. Niet te zwaar met voldoende frisse zuren om tegenwicht te geven aan de kaassaus. Het rijpe fruit sluit goed aan op de zoete smaak van de pompoen.

4-5 personen60 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen (met schil)
  • olijfolie
  • fleur de sel of zout en peper
  • 3 takjes rozemarijn
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 500 ml melk
  • nootmuskaat
  • 500 gram saucijzen zonder vel
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 pakje verse lasagne (12 vellen)
  • 200 gram geraspte emmentaler
  • Extra: ovenschaal 40 x 20 cm

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de pompoen in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de plakken pompoen. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met fleur de sel. Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn en strooi 1/3 deel over de pompoen. Rooster de pompoen in ca. 30 minuten gaar.

Stap 2

Doe de boter, bloem en koude melk in een steelpan. Breng al kloppende met een garde aan de kook en blijf roeren tot de bechamelsaus gebonden is. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Roer de helft van de overgebleven rozemarijn door de saus.

Stap 3

Vermeng het gehakt van de saucijzen met de rest van de rozemarijn en de knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Rul het gehakt met een vork en bak het lichtbruin. Voeg de bouillon toe en laat ca. 5 minuten sudderen.

Stap 4

Giet 1 eetlepel olijfolie en een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop 3 lasagnevellen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: gehakt, 3 lasagnevellen, pompoen en bechamelsaus. Herhaal dit 1x en bestrooi de lasagne met geraspte emmentaler. Zet de schaal 30-40 minuten in de oven.

cover kookboek LasagneKookboek: Lasagne

Een kookboek met meer dan 30 verrassende variaties op de klassieke lasagne, zowel vegetarisch als met vlees of vis.

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Lasagne
Auteur: Sandra Mahut
Uitgever: Gottmer/Becht
ISBN: 9789023015031
Prijs: € 9,95

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan hieronder en op Facebook.

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Pin dit lasagne met pompoen recept
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.

Eén reactie op “Lasagne met pompoen & saucijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *