Over Liesbeth Gerritsen

Food I love

Ik ben een allround eter en mijn voorkeuren voor een bepaalde keuken wisselen nog al eens. Indonesisch, Noord-Afrikaans, Spaans, Italiaans, Chinees: allemaal zijn ze wel eens voorbij gekomen. Wat altijd blijft is mijn liefde voor oesters en voor nieuwe haring. Ik kan ook erg genieten van een versgebakken boterham met goede pindakaas (met een beetje sambal!). Ook heel lekker: salades waar brood in zit, zoals panzanella of fattoush, van die grote gevulde aardappelen, goed gaargekookte zuurkool, Stilton kaas, roti, gezouten citroen, en dingen met wat bittere smaken zoals witlof en grapefruit. Ik hou meer van hartig dan van zoet, maar als ik iets zoets moet noemen: crème brûlee! En natuurlijk het beschuitje met zelfgemaakte pruimenjam, waar ik de dag altijd mee begin.

Wine I love

Ik drink graag een glas koele sauvignon blanc of andere fruitige witte wijn (geen chardonnay) en Rosé uit de Provence vind ik ook niet te versmaden. Rode wijn eigenlijk alleen in de winter en dan liefst een wat zwaarder type, zoals Bordeaux of Rioja.

Wie is Liesbeth Gerritsen

Ik ken Jolande al meer dan 40 jaar. Wij hebben samen de opleiding diëtetiek gedaan. Anders dan zij ben ik wel als diëtiste in een ziekenhuis gaan werken. Na enkele jaren kwam ik min of meer via haar ook in de culinaire journalistiek terecht. Ik heb als redacteur gewerkt bij Tip Culinair en later als freelance receptenschrijver en culinair publicist voor verschillende andere bladen. Op een gegeven moment heb ik het roer omgegooid en ben Humanistiek gaan studeren. Daarna heb ik ruim 20 jaar in de ouderenzorg gewerkt als Humanistisch raadsvrouw. Koken en eten is in die tijd wel altijd een hobby gebleven. Toen Jolande met deze website begon heeft ze me gevraagd om recepten voor haar uit te testen. Dat doe ik nu nog steeds met veel plezier.